Acasă Local Gorj Expoziţie de pictură la Târgu Jiu

Expoziţie de pictură la Târgu Jiu

-

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj organizează joi 18 aprilie vernisajul expoziției „Geneza” semnată de pictorul Gelu Costea. În sala „Florin Isuf” începând cu ora 12.00 publicul poate admira o expoziție cu încărcătură spirituală,națională și universală în același timp. Pictorul Gelu Costea a absolvit în anul 2000 Academia de Arte Luceafărul București, este licențiat al Universității de Arte București, tot din 2000 este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala Constanța. În ultimul deceniu, a participat la toate edițiile Festivalului de Arte Vizuale GORJFEST. În 2001, primește Premiul Special „Alexandru Țipoia” București, iar în 2002, Premiul „Ștefan Dimitrescu” Muzeul Județean Vaslui.

Expoziţie de o săptămână

Referindu-se la creațiile artistului, criticul de artă Alice Dinculescu, menționa: Aparent narativă, uneori ermetică, simbolică, expresionistă, gestuală chiar și, mai nou, experimentală-pictura lui se revendică pe moment semanticii cuvântului și atât deoarece Gelu Costea nu își părăsește calea sfințeniei interioare….antichitatea a făcut distincție între “a scrie pe suflete sau a scrie pe obiecte”, Gelu pictează în sensul relevării a ceea ce este deja scris în interiorul sinelui pentru a înțelege mai bine tainele ce le consideră fundamentale. Pictorul Gelu Costea este membru al Uniunii Artiștilor Plastici, filiala Constanța și timp de o săptămână publicul poate vedea lucrările în expoziția „Geneza” deschisă la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj în sala “Florin Isuf”.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.