6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDGASPC Gorj organizează manifestări cu prilejul Zilei Internaționale a Conștientizării Autismului

DGASPC Gorj organizează manifestări cu prilejul Zilei Internaționale a Conștientizării Autismului

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj marchează Ziua Internațională a Conștientizării Autismului, care este celebrată în data de 2 aprilie. Această zi a fost instituită de către Adunarea Generală a ONU, prin Rezoluția 62/139, adoptată la 18 decembrie 2007, fiind propusă de reprezentanții Statului Qatar şi sprijinită de către toate statele membre. Astfel, marți, 2 aprilie 2019, începând cu ora 11:00, Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap (CSCCH) Târgu-Jiu și Complexul de Recuperare pentru Copii cu Dizabilități (CRCD) Târgu-Jiu, din subordinea DGASPC Gorj, organizează acțiunea “Azi Port Albastru”. Manifestarea va avea loc în centrul municipiului Târgu-Jiu, în zona amfiteatru, și va cuprinde activități precum: atelier de pictură, atelier de modelaj, activități sportive: baschet, tenis de masă, jocuri cu mingea, popice, concurs de triciclete, desene pe asfalt, construirea unui puzzle uriaș, la care vor participa și voluntari, elevi şi profesori de la Colegiul Tehnic “General Gheorghe Magheru” din Târgu-Jiu. Pe parcursul evenimentului se vor împărți pliante și se vor purta discuții privind autismul.

Terapie cu animale

De asemenea, prezent la acțiune va fi și câinele de terapie asistată cu animale, JOLENE, de la CRCD Târgu-Jiu, care va face o mică demonstrație. JOLENE este un câine din rasa labrador retriever, absolvent al cursului de dresaj special organizat de Asociația Angel Dog Satu Mare. La ora 13.00, manifestările dedicate Zilei Internaționale a Conștientizării Autismului se vor muta la Muzeul Județean “Alexandru Ștefulescu”, unde va avea loc un spectacol artistic susținut de către beneficiarii CSCCH Târgu-Jiu și CRCD Târgu-Jiu, precum și o expoziție amenajată cu lucrările acestora. „La nivelul județului Gorj, în statisticile DGASPC, se regăsesc 158 de copii diagnosticați cu autism. Ziua Internațională a Conștientizării Autismului se sărbătorește, anual, la data de 2 aprilie și are drept scop creșterea nivelului de informare al publicului larg privind nevoile speciale ale persoanelor cu autism și ale familiilor acestora”, a declarat Laurenţiu Claudiu Diaconescu, directorul DGASPC Gorj. Manifestări dedicate zilei de 2 aprilie vor avea loc şi în Parcul Central şi vor fi organizate de Asociaţia „Iubirea Învinge Autismul”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS