Acasă Local Gorj Două expoziții într-o zi, realizate de artiştii plastici gorjeni

Două expoziții într-o zi, realizate de artiştii plastici gorjeni

-

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj organizează joi, 28 martie, de la ora 12.00, vernisajul expoziției „Portretul” care va avea loc în sala „Florin Isuf”, la sediul din Târgu Jiu. Expoziție va cuprinde mai multe lucrări portret realizate de artiști din Israel, Germania, Bulgaria, România și Serbia în timpul celor 29 de ediții Gorj Fest. Curatorul expoziției, Theodor Dădălău spune că expoziția se vrea a fi o retrospectivă Gorj Fest, deoarece anul acesta se va organiza ediția cu numărul 30. Festivalul Internaţional de Arte Vizuale GorjFest a înregistrat un real succes de la an la an și asta datorită lucrărilor realizate de artiştii internaţionali şi români care şi-au demonstrat creativitatea în timpul taberei. Lucrările realizate în fiecare an prin intermediul celor trei secţiuni ale festivalului pictură, film documentar şi fotografie artistică au fost apreciate la nivel internațional.

Oltenia eternă

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj organizează tot joi, 28 martie, o a doua expoziție la Galeria de Artă Imza Art din Petroșani. Expoziția de fotografie etnografică „Oltenia eternă” cuprinde imagini din arhivele Centrelor pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea, dar și sculpturile în lemn ale lui Amos Morușcă, Gorj. Vernisarea expoziției va avea loc la ora 18.00. Iubitorii de artă sunt așteptați timp de o săptămână să vadă lucrările din cele două expoziții, de la Târgu Jiu și Petroșani.

ȘTIRI VIDEO GdS

LIVEVIDEO Dezbaterea președintelui Iohannis cu jurnaliști și politologi

Dezbaterea anunțată de Klaus Iohannis, înaintea turului doi al alegerilor prezidențiale, începe la ora 19.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare, fiind organizată...