17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBăiatul din Gorj, căutat de cinci zile, a povestit că a mers pe jos până la Caracal

Băiatul din Gorj, căutat de cinci zile, a povestit că a mers pe jos până la Caracal

 
Ciprian Gabriel Gugu, băiatul de 15 ani, din Gorj, care a fugit de acasă, joia trecută, după o ceartă cu părinții săi, a fost găsit, luni după prânz, la Caracal, de un elev al școlii de poliție, aflat în practică.
 
Alin Ștefan Mincă, de 27 de ani, de fel din Caracal, elev al Școlii de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr“ Câmpina, era în drum spre Poliția Municipală Caracal, când pe Aleea Virgil Carianopol l-a zărit pe băiatul de 15 ani. Pentru că nu i s-a părut cunoscut din cartier, dar și pentru că l-a văzut supărat, l-a întrebat dacă îl poate ajuta cu ceva, iar Ciprian a prins curaj și l-a întrebat pe viitorul polițist dacă ar putea rămâne la el peste noapte. Elevul și-a anunțat îndrumătorii , iar aceștia au dat mai departe vestea că băiatul dat în urmărire națională cu cinci zile în urmă a fost găsit.
Deși s-a dovedit a fi scump la vorbă, băiatul fugit de lângă părinți le-a spus polițiștilor că țelul său era să ajungă cât mai departe de casă. Pentru asta ar fi mers pe jos, din localitatea natală, până în Caracal, aproape 140 de kilometri, încălțat în papuci de cauciuc și îmbrăcat cu pantaloni de trening gri, tricou și un hanorac, exact cum au descris părinții săi. Ultima noapte și-ar fi petrecut-o într-o casă părăsită din Drăghiceni, o comună de lângă Caracal, o alta în Filiași, a fost tot ce au reușit să afle polițiștii în cele trei ore petrecute până la sosirea tatălui și a bunicului băiatului fugar. Momentul revederii a fost, în schimb, emoționant pentru tot cei care au asistat la scenă, băiatul sărind în brațele tatălui său și izbucnind amândoi în plâns.
Băiatul ar fi plecat de acasă, joi după-amiaza, după o ceartă cu părinții săi, deși nu a avut, anterior, probleme în familie, după cum au precizat și părinții acestuia. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS