Acasă Local Gorj Negocieri pentru aprobarea bugetelor la nivelul CJ Gorj şi primării

Negocieri pentru aprobarea bugetelor la nivelul CJ Gorj şi primării

-

Conducerea Consiliului Judeţean Gorj şi reprezentanţii primăriilor au avut joi programate primele discuţii pe marginea bugetelor din acest an. Conform lui Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, sunt discuţii preliminarii, care au în vedere conturarea rapidă a unor bugete în baza alocării cotei de 17,5% din TVA şi a cotei din impozitele pe venit încasate. Este vorba de stabilirea coordonatelor generale ale bugetelor, a mai spus Cosmin Popescu. Potrivit şefului CJ Gorj, este un prim pas în vederea fundamentării bugetelor. Acestea trebuie puse rapid în dezbatere publică şi ulterior aprobate. Vor urma şi alte discuţii cu primarii, însă momentan prioritate are aprobarea bugetelor la nivelul Consiliului Judeţean Gorj şi al tuturor unităţilor administrativ-teritoriale. Edilii solicită cu prioritate fonduri pentru asigurarea unor investiţii locale în infrastructură sau a cofinanţărilor la investiţii cu fonduri nerambursabile.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.