26.7 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2019
Acasă Local Gorj APIA primeşte cereri unice şi achită subvenţii restante în valoare de 4,5...

APIA primeşte cereri unice şi achită subvenţii restante în valoare de 4,5 milioane de euro.

-

La nivelul Agenţiei de Plăţii şi Intervenţie pentru Agricultură Gorj se află în plină desfăşurare campania de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2019, precum şi plata subvenţiilor restante. În baza acestor solicitări vor fi plătite subvenţiile pentru terenurile agricole şi pentru zootehnie. Constantin Negrea, directorul executiv al APIA Gorj, a declarat că în cele trei săptămâni de la debutul campaniei de primire a cererilor unice de plată au fost înregistrate 3.752 de dosare, dintre cele 18.200 de cereri sau fermieri. Este un procent mulţumitor, potrivit lui Constantin Negrea, care estimează că aproape toţi agricultorii se vor încadra în termenul de depunere. Acesta expiră pe 15 mai.

Subvenţii restante

Constantin Negrea a mai spus că în paralel cu activitatea de depunere a cererilor pentru subvenţiile anului 2019 se desfăşoară, începând de joi, activitatea de autorizare a subvenţiilor restante pe anul 2018. Este vorba de 1996 de fermieri care aşteaptă ajutoarele naţionale oferite în agricultură. În urma aprobării bugetului naţional pot fi făcute plăţi pentru a asigura subvenţiile în sectorul agricol şi cel animalier. Astfel, până la 31 martie vor fi achitate toate subvenţiile pentru cei aproape 2.000 de beneficiari. Şeful APIA Gorj a spus că se va lucra şi suplimentar pentru ca banii să ajungă la oameni. Nivelul subvenţiilor a fost stabilit prin Hotărâre de Guvern. Este vorba de echivalentul a 14,6 euro pe hectar pentru culturile arabile. Se mai plăteşte o subvenţie de 16,6 euro pe tona de lapte, 78 de euro pe cap de animal, în sectorul creşterii bovinelor şi 4,85 euro pe cap de animal pentru ovine şi caprine. La nivelul judeţului Gorj vor fi achitate până la 31 martie subvenţii în valoare de 4,5 milioane de euro, respectiv peste 20 de milioane de lei pentru cei aproape 2.000 de fermieri.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.