Acasă Local Gorj Gorj: Amenzi aplicate de ITM la staţii de încărcare a gazului petrolier...

Gorj: Amenzi aplicate de ITM la staţii de încărcare a gazului petrolier lichefiat

-

Inspectorii de muncă cu atribuţii în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au sancţionat în ultima săptămână patru staţii de încărcare gaz petrolier lichefiat, cu amenzi în valoare totală de 16.000 de lei, pentru că lucrătorii nu purtau echipament individual de protecţie. Un alt angajator, cu obiect de activitate producţia de mobilă, a fost sancţionat cu două amenzi în valoare totală de 7.500 de lei. Principala deficienţă constatată a fost neraportarea către Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a unui accident de muncă a cărui victimă a fost unul dintre salariaţii.

În domeniul relaţiilor de muncă, în perioada amintită, au avut loc 30 de controale, fiind dispuse nouă sancţiuni în sumă de 23.000 de lei, din care o amendă de 10.000 de lei a fost aplicată unui angajator din oraşul Novaci, care folosea în activitate o persoană în afara orelor de program stabilite în contractual individual de muncă cu timp parţial.

ȘTIRI VIDEO GdS

Blestemul Electroputere se confirmă. Fabrica îşi închide activitatea

Odinioară considerată simbolul industriei craiovene, Electroputere Craiova devine istorie. Fabrica îşi închide activitatea de producţie în luna decembrie. Încă 180 de persoane vor fi disponibilizate. Activitatea companiei nu mai este profitabilă pentru acţionarii din Arabia Saudită. Aşadar, aşa că uzina se vinde „la bucată“.

Horoscop

Berbec Persoana iubită sau copiii vă solicită ajutor material. De aici se pot isca foarte uşor controverse, discuţii aprinse şi chiar conflicte...