6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCaz şocant la Gorj: O femeie este suspectată că şi-a ucis bebeluşul. Dezvăluirea, făcută de copiii ei

Caz şocant la Gorj: O femeie este suspectată că şi-a ucis bebeluşul. Dezvăluirea, făcută de copiii ei

O femeie din comuna Jupâneşti, judeţul Gorj, a fost audiată, joi, ea fiind suspectată că şi-ar fi ucis copilul nou-născut, în urmă cu aproximativ un an. Dezvăluirea a fost făcută de trei dintre cei patru copii ai ei, aceştia fiind preluaţi de Protecţia Copilului, transmite Mediafax.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au deschis un dosar penal, după ce trei dintre copiii unei femei din Jupâneşti au spus la şcoală că, în urmă cu aproximativ un an, au văzut un bebeluş într-un lighean din podul casei, iar apoi acesta a dispărut.

Anchetatorii fac cercetări cu privire la o posibilă ucidere a nou-născutului de către mama sa.

„Avem dosar penal înregistrat. Se fac cercetări în cadrul infracţiunii de omor asupra unui membru de familie”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, Cristina Ciobanu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Atât femeia de 39 de ani, cât şi soţul acesteia au fost audiaţi, joi, de procurori, în urma dezvăluirilor celor trei copii ai lor, respectiv doi băieţi şi o fetiţă.

”Copiii, elevi în clasa a VI-a, a VII-a şi a VIII-a, au povestit faptul că, în urmă cu aproximativ un an, în podul casei se auzeau nişte zgomote ciudate, ei au urcat într-o după-amiază, când mama nu era acasă, acolo au găsit un bebeluş, care era pus într-un lighean, cu nişte haine pe el, iar la vreo câteva zile, când au urcat din nou în pod, copilul nu mai era, nu au găsit decât nişte urme de sânge, ligheanul fiind aruncat. Copiii bănuiesc că a fost omorât probabil. Când au întrebat-o pe mamă de existenţa copilului, le-ar fi spus că este o nevăstuică în pod şi să nu mai urce acolo niciodată că sare în cap şi îi omoară. Toţi profesorii am rămas mască atunci când am auzit”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Cristian Diaconescu, directorul şcolii generale din comuna Jupâneşti.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC ) Gorj a intervenit în regim de urgenţă, în cazul celor trei minori, aceştia fiind duşi de poliţişti într-un centru din Târgu-Cărbuneşti.

„Lucrători de Poliţie i-au adus pe copii la centrul nostru de la Târgu-Cărbuneşti, noi am instituit plasament în regim de urgenţă pentru copii, deoarece aveam acordul părinţilor. Sunt doi băieţi şi o fetiţă, cu vârste între 12 şi 15 ani. Acum se fac demersurile în ceea ce priveşte partea socială a lucrurilor, împreună cu autorităţile locale, urmând să vedem ce se întâmplă. Vineri o să mergem la faţa locului, am înţeles de la primărie că ar fi condiţii, nu ar fi o problemă. Nu erau în evidenţele noastre. Copiii au fost consiliaţi psihologic”, a declarat Lucian Zălog, directorul adjunct al DGASPC Gorj.

Femeia de 39 de ani a negat toate acuzaţiile.

„Mi-au luat o declaraţie, că nu am făcut aşa ceva. Am făcut un avort la spital la Târgu Cărbuneşti, cu mai mulţi ani în urmă. Cine l-a văzut să spună dacă l-a văzut, că ştie oricine că un copil mic plânge. În ziua de azi nu ai voie să arunci un mâţ, dar apoi un copil”, a spus mama acuzată de omor, după audieri.

Femeia are, în total, patru copii, cea mai mare, în vârstă de 18 ani, a rămas acasă cu părinţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS