Adunarea generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a hotărât achiesarea la punctele de vedere exprimate de către Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia pentru procurori a C.S.M., D.N.A şi D.I.I.C.O.T. şi, totodată, să împuternicească aceste instituţii să întreprindă toate demersurile legale necesare pentru apărarea independenţei sistemului judiciar.
La data de 28.02.2019, colectivul de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a hotărât adoptarea următoarelor forme de protest:
– purtarea, până la remedierea situaţiei, a unor banderole albe, în semn de protest faţă de modul în care Guvernul României, în calitate de legiuitor delegat, a înţeles să modifice legile justiţiei;
– reducerea în perioada 01 – 08 martie 2019, a programului de audienţe la o oră pe zi, în intervalul orar 10.00 -11.00, cu informarea corespunzătoare a publicului cu privire la mijloacele alternative prin care pot formula plângeri, cereri sau memorii.
De asemenea, s-a decis să se delimiteze de poziţiile publice adoptate de Asociaţia Magistraţilor din România (AMR) şi Asociaţia Procurorilor din România (APR), întrucât acestea nu reprezintă opiniile procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.