Preşedintele directoratului Complexului Energetic Oltenia, Sorinel Boza, a fost numit luni preşedinte al Asociaţiei Patronale Miniere din România (PATROMIN), cu un mandat de cinci ani. Asociația Patronală Minieră din România – PATROMIN activează din anul 1992 și reprezintă interesele economice, tehnice și juridice ale societăților afiliate, acordându-le  sprijin în aplicarea strategiilor proprii de dezvoltare. PATROMIN este membră a European Association for Coal and Lignite – EUROCOAL, cu sediul la Bruxelles. Aceasta colaborează și cu alte asociații similare din țară și din străinătate, precum EUROMINES, etc., promovând sectorul minier pentru dezvoltarea industriei miniere energetice.

Obiectivul principal al EURACOAL este menţinerea şi consolidarea importanţei cărbunelui în asigurarea securităţii energetice şi crearea unui cadru legislativ adecvat, în contextul în care aproximativ 30% din energia electrică produsă în U.E. are ca sursă primară cărbunele, fiind o resursă importantă şi sigură de energie şi o componentă vitală a sistemului energetic european.

 

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.