Acasă Local Gorj Gorj: Bunuri de 12.000 de lei, confiscate dintr-un târg săptămânal

Gorj: Bunuri de 12.000 de lei, confiscate dintr-un târg săptămânal

-

Polițiști din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu – Biroul de Ordine Publică au acționat duminică în vederea prevenirii şi combaterii comerţului ilicit cu legume-fructe, produse accizabile şi bunuri de altă natură, ocazie cu care au fost ridicate în vederea confiscării și indisponibilizate, bunuri în valoare de peste 12.000 lei. Astfel, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu au depistat în flagrant delict, un gorjean de 42 de ani, care oferea spre vânzare, în incinta unui târg săptămânal, din localitate, 170 de articole de îmbrăcăminte, de diferite mărci, pentru care nu deținea documente de autenticitate sau de proveniență, fiind ridicate în vederea confiscării.

„În cauză polițiștii au întocmit un dosar penal pentru punerea în circulaţie a unui produs, purtând o marca identică sau similară cu cea înregistrată și fără a deţine certificat de autenticitate sau documente de provenienţă, conform Legii 84/1998 republicată, privind mărcile și indicațiile geografice. Totodată, polițiștii au aplicat 17 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.000 lei, conform Legii 12/1990 republicată, privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite“, au declarat reprezentanţii IPJ Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

Depistaţi băuţi la volan

Oamenii legii au depistat în trafic doi bărbaţi care consumaseră băuturi alcoolice. În urma testării cu etilotestul li s-au întocmit dosare penale.