5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Cursurile de apă unde s-au putea produce revărsări sunt monitorizate

Gorj: Cursurile de apă unde s-au putea produce revărsări sunt monitorizate

Sistemul de Gospodărire a Apelor monitorizează râurile din judeţ unde ar putea apărea probleme, ca urmare a creşterii volumului de apă venită din amonte. Sunt verificate toate cursurile de apă din Gorj, acolo unde, de regulă, se pot produce inundaţii. Ion Călinoiu, şeful Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj, a declarat că până în prezent nu au fost înregistrate creşteri semnificative de debite. Cea mai mare cotă a fost la Tismana, la Celei. La nivelul Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj este realizată permanenţa şi sunt verificate zilnic datele primite de la staţiile hidrologice.

Sunt aşteptate inundaţii în această primăvară

În primăvară însă, după topirea zăpezilor sunt aşteptate debite mai mari pe cursurile de apă, în special când va începe să se topească zăpada din zona montană. Ultimele inundaţii au avut loc în anul 2014 în zona Novaci, la Pociovalişte.

„Este o perioadă de creştere a temperaturilor şi avem echipe la permanenţă care verifică toate datele primite de la staţiile hidrologice. Unde sunt depăşiri ale cotelor se fac rapoarte. Docamdată nu a fost nimic serios, în afară de oraşul Tismana, în satul Celei, dar nu au fost probleme deosebite. De acum încolo orice creştere de temperatură favorizează topirea zăpezii. Contează dacă este un proces lent sau dacă vom avea dintr-o dată temperaturi ridicate. Zăpada se va topi mai repede şi se va produce o creştere mai rapidă de debite”, a declarat Ion Călinoiu, directorul Serviciului de Gospodărire Comunală Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS