Doi, tineri, de 38 de ani, din Jupâneşti, respectiv 24 de ani, din Târgu-Cărbuneşti, au fost reţinuţi aseară pentru că ar fi furat două tone de ţiţei. Cei doi se aflau într-un autovehicul care a fost oprit joi în trafic pe raza comunei Albeni, venind din direcția unui colector de țiței ce aparține unei societăți comerciale de profil.

„În urma verificărilor efectuate, în autoturism a fost identificat, ca pasager, un tânăr, de 24 de ani, din orașul Târgu Cărbunești, iar în urma controlului efectuat, în interiorul autoutilitarei au fost identificate două recipiente tip cub, cu capacitatea de 1000 l fiecare, pline cu produs petrolier. Totodată a fost verificat colectorul de țiței, ocazie cu care a fost identificat un furtun cu lungimea de peste 35 m, cu robineți, știuțuri și chei, specifice sustragerii de produs petrolier. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a stabilit că plăcuțele cu numărul de înmatriculare montate pe autoutilitară figurau atribuite unui alt autoturism. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat și conducerea pe drumurile publice a unui autoturism cu numere de înmatriculare false. Cercetările continuă pentru probarea întregii activități infracționale, iar produsul petrolier identificat a fost predat reprezentanților societății comerciale păgubite. În baza probatoriului administrat în cauză, față de cei doi bărbați a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj, urmând, ca astăzi, să fie prezentați Parchetului și Judecătoriei Târgu Cărbunești cu propunere de arestare preventivă”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.