20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPremierul Viorica Dăncilă, atac la Ministrul Energiei

Premierul Viorica Dăncilă, atac la Ministrul Energiei

Premierul Viorica Dăncilă l-a atacat în şedinţa de Guvern pe Ministrul Energiei, Anton Anton, pentru că nu a informat-o în legătură cu situaţia de la CEO.

„Mi s-a adus la cunoştinţă ieri, cu nepermisă şi suspectă întârziere’, a spus Dăncilă. Premierul Viorica Dăncilă a solicitat intervenţia instituţiilor din domeniul securităţii naţionale în situaţia de la Complexul Energetic Oltenia, care riscă să afecteze securitatea energetică a României. Dăncilă suspectează o operaţiune speculativă.

„Mi s-a adus la cunoştinţăa ieri, cu nepermisă şi suspectă întâziere, situaţia de la Complexul Energetic Oltenia. Am cerut ministrului Energiei să meargă la Târgu Jiu. Am cerut să se convoace grupul de lucru interministerial pentru siguranţa energetică. Am solicitat tuturor structurilor de siguranţă naţională informaţii despre această situaţie extrem de gravă şi verificarea celor apărute în spaţiul public privind achiziţii de energie din alte ţări la preţuri foarte mari, pentru a afla dacă există o legătură între acest blocaj şi dorinţa unora de a face speculaţii. Nimeni nu se poate juca cu siguranţa energetică a României”, a declarat premierul, în deschiderea şedinţei de Guvern de astăzi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS