Peste 14.000 de ouă contaminate cu insecticid au fost comercializate în magazinele din Gorj. Este vorba Fipronil de o substanţă folosită pentru exterminarea căpuşelor. Ouăle au fost produse la o fermă din Teleorman. Ouăle au fost vândute în magazine din Târgu Jiu, Mătăsari, precum şi în alte localităţi.

Din păcate, și în județul Gorj au ajuns un număr de 14.160 de ouă. Au fost retrase doar 69 de bucăți. Din păcate, 14.091 de ouă deja fuseseră date în consum. Este vorba de o fermă avicolă dintr-un județ vecin, ouăle au venit printr-un distribuitor din Olt. Imediat când am fost notificați, ne-am deplasat și am constatat.După simptomatologie, este grav pentru om. Numai inconștiența celor de la fermă a putut să aducă aceste efecte asupra populației”, a declarat Nicolae Călescu, directorul Direcției Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj. Substanţa respectivă este una extrem de toxică.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.