Stadionul Municipal din Târgu Jiu este aproape finalizat

Constructorii care au modernizat Stadionul Municipal din Târgu Jiu au programată joi o întâlnire cu autorităţile locale. Este vorba de firmele care au câştigat a doua licitaţie care vizează finalizarea lucrărilor la arena din municipiu. Potrivit lui Aurel Popescu, viceprimarul din Târgu Jiu, a fost semnat contractul cu cele două firme care au lucrat la dezvoltarea actualei investiţii. Acest lucru ar reprezenta un avantaj atât pentru constructor, cât şi pentru autorităţile locale şi şansele de finalizare a lucrărilor. Urmează să fie aduse utilajele şi echipamentele necesare şi muncitorii. Primele discuţii între autorităţi şi constructori au loc joi.

Lucrările care mai sunt de executat

Viceprimarul din Târgu Jiu a mai spus că se va discuta pe tema amenajării pluviale şi menajere. Importantă este şi reţeaua de alimentare cu energie electrică. „Când vremea va permite se va trece şi la amenajarea peisagistică a zonei din jurul stadionului. Firmele au 4 luni de zile la dispoziţie să finalizeze lucrările. Este un stadion modern care este finalizat şi ar putea să fie folosit, dar nu este gata amenajarea peisagistică şi sistemul de canalizare. Sper ca anul acesta să avem totul finalizat pentru că nu sunt decât 4 luni de lucrări. Până în vara ar trebui să avem noul stadion gata şi cu aceste lucrări care au mai rămas şi să poată să fie folosit în scopul pentru care a fost modernizat”, a mai spus Aurel Popescu, viceprimarul din Târgu Jiu. Lucrările executate până acum depăşesc 20 de milioane de euro. Al doilea contract are o valoare de 5 milioane de euro.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.