22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj100.000 de metri cubi de masă lemnoasă, scoşi la vânzare de Direcţia Silvică Gorj

100.000 de metri cubi de masă lemnoasă, scoşi la vânzare de Direcţia Silvică Gorj

Direcţia Silvică Gorj a scos la vânzare pentru anul 2019 peste 100.000 de metri cubi de masă lemoasă. O primă licitaţia a avut deja loc şi a fost valorificată jumătate din cantitatea anunţată. Ovidiu Cârstoc, directorul Direcţiei Silvice Gorj, a declarat că pentru diferenţa de 50.000 de metri cubi de masă lemnoasă va fi organizată o licitaţie în data de 17 ianuarie. Reprezentanţii Direcţiei sunt mulţumiţi de banii primiţi pentru lemnul scos la vânzare şi menţionează că anul acesta vor fi indicatori de peste sută la sută din vânzarea masei lemnoase, dar şi din alte activităţi specifice lucrătorilor forestieri.

“Am scos la vânzare 100.000 de metri cubi de masă lemnoasă potrivit programului de tăieri pe 2019. Am valorificat jumătate din cantitate şi urmează o licitaţie pe 17 ianuarie. Sperăm să obţinem un preţ bun şi să vindem totul”, a spus Cârstoc.

În prima jumătate a clasamentului naţional

Directorul Direcţiei Silvice Gorj a mai declarat că rezultatele financiare ale anului trecut sunt printre cele mai bune din ultimii ani. Este vorba de o cifră de afaceri de 49,5 milioane de lei. De asemenea, profitul este de 2 milioane de lei. Aceste cifre situează Direcţia Silvică Gorj la jumătatea clasamentului întocmit la nivel naţional.

“Anul trecut am avut nişte cifre pe care nu ştiu dacă le-am mai avut de când conduc Direcţia. O cifră de afaceri de 49,5 milioane de lei şi un profit foarte bun de 2 milioane de lei. Aceste rezultate ne situează în primele 15 – 20 direcţii la nivel national, ceea ce este un loc foarte bun. Avem o activitate similară programată şi pentru anul 2019 şi sperăm să atingem măcar aceiaşi indicatori ca în 2018”, a mai declarat şeful Direcţiei Silvice Gorj.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS