Polițiști din cadrul Postului de Poliție Transporturi Feroviare Târgu Jiu au reținut vineri noapte pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, un bărbat, de 51 de ani, din municipiu, bănuit de săvârșirea infracțiunii de port sau folosirea fara drept de obiecte periculoase, tulburarea ordinii și liniștii publice și lovire sau alte violențe.

Acesta, în timp ce se afla in Gara Târgu Jiu, pe fondul consumului de alcool, ar fi agresat trei persoane cu vârste cuprinse între 35 și 43 de ani (doi bărbați și o femeie) care frecventau gara, doua din ele fără adăpost, care au domiciliul în Albeni, Deva și Târgu Mureș.

În exercitarea de acte de violența, acesta a folosit și un corp tăietor – înțepător cu care i-a amenințat pe cei trei, acte care au tulburat ordinea și liniștea publică, după cum au precizat polițiștii.

În cursul zilei de sâmbătă, cel în cauză a fost prezentat procurorilor din cadrul Judecătoriei Târgu Jiu, fiind dispusă fata de acesta măsura arestării preventivă pentru 30 zile.

Doar un bărbat din cele trei persoane amenințare a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.