Acasă Local Gorj Gorj: Controale în târgurile de animale şi la transportatori pentru depistarea pestei...

Gorj: Controale în târgurile de animale şi la transportatori pentru depistarea pestei porcine africane

-

Inspectorii sanitar-veterinari din Gorj continuă verificările în târgurile de animale şi la transportatori pentru a preveni răspândirea pestei porcine afircane. Până în prezent nu a fost semnalat vreun caz la nivelul judeţului Gorj, după cum au precizat reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare. Nicolae Călescu, directorul executiv al DSVSA Gorj, a precizat că toate târgurile de animale sunt închise. Cu toate acestea recent doi proprietari de porci au fost depistaţi în zona unor târgului de animale de la Peşteana, în timp ce încercau să vândă suinele. Au fost aplicate amenzi totale de 2.400 de lei. Nicolae Călescu a spus că inspectorii au mai mers în controale la Motru, în trafic. Miercuri medicii sanitar-veterinari au mers la Polovragi. Şeful DSVSA Gorj a mai spus că nu au fost semnalate probleme în trafic referitor la pesta porcină. În schimb a fost descoperit un conducător auto care transporta păsări în Hunedoara, fără să deţină avizele necesare.

ȘTIRI VIDEO GdS

Un bărbat din Bistrița-Năsăud și-a atacat fiul cu o secure

Un bărbat de 47 de ani din Bistrița-Năsăud și-a agresat fiul cu o secure. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore. Tânărul a ajuns la spital, iar tatăl riscă să ajungă după gratii pentru următoarele 30 de zile. În plus, polițiștii au emis împotriva bărbatului un ordin de protecție provizoriu.

Care sunt beneficiile chefirului în combaterea colesterolului

Conform unui studiu medical realizat în 2017, s-a observat o scădere „semnificativă” a nivelului colesterolului, în cazul unui grup-țintă de persoane care consumau câte patru porții de chefir pe zi, comparativ cu alt grup-țintă, de consumatori de lapte simplu, în aceeași cantitate. Persoanele care consumă regulat chefir au un nivel scăzut al colesterolului.