Acasă Local Gorj Gorj: CEO are stocuri de 600.000 de tone de cărbune

Gorj: CEO are stocuri de 600.000 de tone de cărbune

-

Complexul Energetic Oltenia(CEO) are stocuri de peste 600.000 de tone de cărbune. Este vorba de o mare parte din cantitatea necesară solicitată de către Guvern companiilor energetice. Până la 1 noiembrie compania trebuie să deţină în depozite peste 800.000 de tone de lignit. Anul trecut stocurile cerute au fost de 1,2 milioane de tone. Anul acesta cantitatea a fost redusă şi ca urmare a faptului că au fost probleme cu exproprierile. Şefii Complexului Energetic Oltenia au anunţat că societatea va constitui fără probleme stocul de iarnă de 800.000 de tone de cărbune, până pe 1 noiembrie. Stocul de cărbune respectiv este obligatoriu pentru ca societatea să nu înregistreze sincope pe perioada de iarnă în activitatea de producere a energiei electrice. Toate companiile energetice sunt obligate de către Guvern să aibe stocuri de siguranţă înainte de începerea iernii.

Şefii CEO nu cred că vor putea evita pierderile pe 2018

Conducerea Complexului Energetic Oltenia a anunţat deja că va fi foarte greu să fie evitate pierderile pe anul acesta. Motivul este legat de preţul mărit al certificatelor de CO2. Acesta a ajuns şi la peste 25 de euro per certificat. Sorin Boza, directorul Complexului Energetic Oltenia, a spus că activitatea financiară a fost influenţată de situaţia certificatelor de CO2. În acelaşi timp nu ar fi probleme în ceea ce priveşte activitatea de producţie. În acelaşi timp, Complexul Energetic Oltenia a vândut peste 70% din cantitatea de energie electrică pe anul 2019 la preţuri competitive. Se anunţă un an mai bun decât 2018, însă totul depinde de costul certificatelor de dioxid de carbon.

ȘTIRI VIDEO GdS

FRF va permite consumul de bere pe stadioanele din România

Andrei Vochin, consilierul preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, le-a dat o veste îmbucurătoare microbiştilor din România. FRF doreşte permiterea consumului...

Polițistă agresată într-un local din Alba-Iulia de un recidivist

O poliţistă a fost agresată de către un bărbat, recidivist, într-un club din Alba-Iulia. Aceasta se află în timpul ei liber, fiind împreună cu câțiva prieteni.