Primăria, Consiliul local și Căminul Cultural Baia de Fier și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj organizează Festivalul Folcloric Pastoral „Coborâtul Oilor de la Munte” în perioada 14-16 septembrie 2018. Duminică 16 septembrie începând cu ora 10.00 are loc lansarea cărții “Eroii din Baia de Fier și Cernădia”, dar și lansarea revistei “Crinul Satelor”. De la ora 11.30 are loc deschiderea oficială a festivalului de către primarul comunei Baia de Fier Dumitru Turbăceanu. Gorjenii prezenți la eveniment au posibilitatea să vadă un moment folcloric oferit de formațiile participante din Vâlcea, Olt, Argeș și Gorj, dar și o paradă a portului popular.

Târgul Meşterilor Populari

Tot duminică 16 septembrie 2018 în cadrul Festivalului Folcloric Pastoral, care se va desfășura pe Stadionul “Ion Toderescu” are loc a III-a ediție a Târgului Meșterilor Populari. Meşterii tradiţionali sunt așteptați în număr mare cu produsele pe care le confecţionează manual. Gorjenii vor putea cumpăra din targ costume populare, ceramică, împletituri, icoane pe lemn şi sticlă, dar și coşuri de nuiele. Cei care vor veni la târg vor avea de unde alege un cadou sau poate ceva util în casele lor, deoarece târgul va avea de toate pentru toţi şi pentru toate buzunarele.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.