Stadionul din Târgu Jiu este în continuare nefinalizat

Guvernul nu a mai alocat fondurile pentru finalizarea lucrărilor la Stadionul Municipal din Târgu Jiu. Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, este dezamăgit de modul în care Guvernul abordează problema Stadionului Municipal de la Târgu Jiu. este necesară aprobarea unei Hotărâri de Guvern prin care să fie alocaţi ultimii bani pentru finalizarea lucrărilor la noul Stadion Municipal. Marcel Romanescu speră ca după aprobarea rectificării de buget să se facă demersurile necesare, astfel încât şi suma de 5 milioane de euro să fie virată Companiei Naţionale de Investiţii şi să fie demarată organizarea unei licitaţii. Potrivit edilului din Târgu Jiu, dacă primarul ar fi avut o altă culoare politică, fondurile ar fi ajuns deja la Târgu Jiu.

Ar mai fi timp, dar la limită

Marcel Romanescu spune că nu ar mai fi timp să fie realizate lucrările şi că totul ar fi la limită dacă fondurile ar fi alocate în următoarele zile. Lucrările care au mai rămas de realizat ar dura aproximativ două luni de zile. Este vorba de executarea canalizării pluviale şi a unei pasarele în zona dinspre primărie. Dacă formalităţile cu licitaţia ar avea loc în septembrie ar mai rămâne disponibile lunile octombrie şi noiembrie, dacă vremea va permite acest lucru şi nu va ninge sau temperaturile nu vor scădea prea mult. Nu se ştie însă cine va plăti pe timp de iarnă utilităţile la noua arenă, dacă aceasta nu va fi gata şi predată autorităţilor locale. Până acum Compania Naţională de Investiţii a cheltuit peste 20 de milioane de euro cu stadionul de la Târgu Jiu. Stadionul de la Târgu Jiu va avea peste 12.000 de locuri şi va putea găzdui inclusiv semifinale de Europa League. Are în dotare un hotel de 4 stele şi peste 3.000 de metri pătraţi de spaţii comerciale şi nu numai. Există şi o parcare subterană de peste 200 de locuri. Nimic din toate acestea nu poate fi folosit pentru că baza sportivă se află în continuare predată Companiei Naţionale de Investiţii, pentru a finaliza lucrările. Acestea sunt gata în procent de 90%. Arena ar fi trebuit să fie gata încă de acum un an de zile.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.