14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Un bărbat a rămas blocat în subsolul unui bloc din Târgu Jiu

Gorj: Un bărbat a rămas blocat în subsolul unui bloc din Târgu Jiu

ISU Gorj a fost solicitat să intervină pentru salvarea unei persoane care a rămas blocată în subsolul unui bloc situat pe strada Lotrului, din Târgu-Jiu. Bărbatul intrase să salveze o pisică și a rămas blocat.

La fața locului s-au deplasat de urgență două echipaje pentru descarcerare și un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Tg-Jiu care au constatat că în subsolul blocului care era plin cu apă și dejecții, se afla un bărbat în vârstă de 71 de ani, căruia i se mai vedea doar capul.

Bărbatul a auzit o pisică în subsol care mieuna disperată pentru că nu mai găsea ieșirea. Sufletul mare al bărbatului nu a putut rămâne indiferent la această situație. A intrat în subsolul blocului și a salvat pisica. Însă, bătrnul a rămas blocat în subsol și a început să strige după ajutor. Strigătele lui au fost auzite de o femeie care trecea prin zonă. Aceasta a sunat la numărul unic de urgență și a cerut ajutor. „Băieții noștri l-au scos pe bărbat din subsolul blocului în pragul hipotermiei, însă și-a revenit rapid. Cu toții trebuie să dăm dovadă de spirit civic pentru că acesta este o dovadă a bunei educații, însă trebuie să punem în balanță capacitățile pe care le deținem și să nu ne punem viața în pericol. Noi îi sfătuim pe toți cetățenii ca în astfel de situații să nu rămână indiferenți, dar să nu apeleze la teribilism ci la ajutorul pompierilor“, a declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al de cuvânt al ISU Gorj.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS