Gorj: Jandarmii montani din Rânca au căutat și găsit o persoană rătăcităÎn seara zilei de 15 august, în jurul orelor 20.30, la compartimentul Monitorizare Misiuni și Evenimente al Inspectoratului de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj, a fost primit un apel telefonic efectuat prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, prin care o persoană a sesizat faptul că s-a rătăcit în zona Vârfului Nadei, în apropierea unei stâne din munții Căpățânii.

Trei jandarmi montani din Rânca au fost direcționați în zona indicată au ținut permanent legătura telefonic cu solicitantul, care se afla într-o zonă la limita de județe dintre Gorj și Vâlcea. După parcurgerea a aproximativ 100 kilometri și căutări pedestre pe teren greu accesibil, pe timp de noapte și la o distanță mare de zona unde persoana a menționat că s-a rătăcit, jandarmii montani l-au identificat în cursul zilei de astăzi, la ora 06.40. Persoana rătăcită era din localitatea Vaideeni, județul Vâlcea, nu necesita îngrijiri medicale și a fost transportată în localitatea Polovragi pentru a se deplasa spre domiciliu.

Este încă o misiune de căutare a unei persoane încheiată cu succes de către jandarmii montani, care sunt pregătiți să intervină operativ pentru salvarea persoanelor aflate în dificultate în zone greu accesibile.


Jandarmii montani recomandă celor care se află în zone montane să aibă un telefon asupra lor, să-și păstreze calmul și să ofere informații exacte privind poziția în care se află, astfel încât echipajele de jandarmi să-i poată găsi în cel mai scurt timp.


Comenteaza acum

Alte stiri

6 martie 2019

Gorj: Furt dintr-un hotel din Rânca

Poliţiştii din Novaci, Gorj, anchetează un furt dintr-un hotel din Rânca. Oamenii legii au depistat, ieri, în trafic un tânăr de 24 de ani, din comuna Crasna, Gorj, care, cu ocazia controlului efectuat asupra autoturismului, s-a constatat că ...

Sumarul ediției de sâmbătă, 23 martie 2019

Top