Gorj: element de muniție neexplodat într-o gospodărie din Crasna

Autori


Un cetățean de pe raza localității Crasna a anunțat, aseară, organele de poliție despre faptul că, în timpul unor lucrări de construcție pe le efectua în apropierea locuinței proprietate personală, a găsit un element de muniție neexplodat.

Inspectorarul de Poliție Județean Gorj a anunțat imediat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj, iar o echipă pirotehnică s-a deplasat la fața locului.

Pompierii militari au efectuat cercetarea și identificarea obiectului și au constatat că este vorba despre un proiectil care se afla în pământ la o adâncime de aproximativ 20-25 cm. Din cauza întunericului, operațiunea de extragere a proiectilului s-a amânat până în această dimineață, pe timpul nopții zona fiind asigurată de către polițiști.

La primele ore a le dimineții specialiști pirotehnici din cadrul ISU Gorj, s-au deplasat la fața locului și au extras proiectilul, constatând că este vorba despre un proiectil neexplodat de calibru 100 mm care provine din Primul Război Mondial.


Intervenția pompierilor a fost una foarte dificilă din cauza faptului că proiectilul avea focosul activ. Acesta a fost ridicat și urmează să fie depozitat în vederea distrugerii într-un poligon special amenajat.

Zona în care a fost găsit a fost cercetată amănunțit de către pirotehniștii din cadrul ISU Gorj pentru a se asigura că nu există și alte elemente de muniție neexplodate.


Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de duminică, 21 aprilie 2019

Top