Acasă Local Gorj Avize pentru proiectul de Hotărâre de Guvern privind finanţarea ultimelor lucrări la...

Avize pentru proiectul de Hotărâre de Guvern privind finanţarea ultimelor lucrări la Stadionul Municipal din Târgu Jiu

-

Proiectul de Hotărâre de Guvern privind finalizarea lucrărilor la Stadionul Municipal din Târgu Jiu se află încă în stadiul de obţinere a avizelor de la ministerele de resort. Potrivit lui Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, procedura de avizare ar mai putea dura una-două săptămâni. După această perioadă, respectiv în luna iulie Hotărâre ar putea fi aprobată de către Guvern. Conform lui Cosmin Popescu, Ministerul Finanţelor ar fi avizat virarea banilor pentru executarea lucrărilor. Stadionul Municipal din Târgu Jiu are nevoie de încă două milioane de euro pentru construirea unei pasarele pietonale şi realizarea canalizării pluviale.

A fost investită suma de 20 de milioane de euro

Până acum lucrările au costat 20 de milioane de euro şi au fost finanţate de Compania Naţională de Investiţii. La noul Stadion Municipal nu se mai lucrează însă de anul trecut, din cauză că nu a existat finanţare şi pentru cele două lucrări. Iniţial era prevăzută şi execuţia pasarelei, însă s-au renunţat la construirea acesteia în perioada primelor lucrări. Acum pasarela va trebui licitată separat, la fel şi lucrările la canalizarea pluvială. Este însă nevoie de cele două milioane de euro care vor fi asigurate de către Compania Naţională de Investiţii. De anul trecut nu s-a mai reuşit însă promovarea unui proiect de Hotărâre de Guvern prin care să fie alocate sumele necesare finalizării investiţiei. Practic, noul Stadion Municipal este gata în procent de 95%, putând funcţiona şi fără pasarelă, dar nu fără canalizarea pluvială. O parcare de peste 200 de locuri este blocată în prezent. Arena are peste 12.000 de locuri, însă nu poate fi folosită momentan. În incintă există un hotel de 4 stele şi câteva mii de metri pătraţi de spaţii comerciale.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.