17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjElevii olimpici din Gorj de vorbă cu Dumitru Prunariu

Elevii olimpici din Gorj de vorbă cu Dumitru Prunariu

Universitatea de Vest din Timișoara, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Prefectura Județului Gorj, Consiliul Județean Gorj, Primăria Municipiului Târgu Jiu, au organizat marţi, la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu conferința „Trecut, prezent și viitor în explorarea spațiului”. Au conferenţiat în cadrul acestui eveniment Dumitru Prunariu, primul cosmonaut și singurul român care a zburat în spațiul cosmic, în calitate de membru al misiunii Soiuz 40, despre Magia Spațiului, care l-a cucerit și i-a ghidat întreaga activitate profesională si Mădălin Bunoiu, despre abordările inter, pluri și trans-disciplinare ale fizicii. Dumitru Prunariu a spus că a venit la Târgu Jiu pentru a le împărtăşi tinerilor din experienţa sa. Acesta a declarat că va fi bucuros dacă unii dintre participanţii la eveniment vor porni în tainele cuceririi spaţiului. Fiecare trebuie să viseze să ajungă cât mai sus, a mai declarat Dumitru Prunariu.
La rândul său, gorjeanul Mădălin Bunoiu, prorector la Universitatea de Vest din Timișoara, a declarat că pregăteşte de luni de zile evenimentul. Bunoiu a spus că va aduce periodic personalităţi în judeţul Gorj pentru a le ţine discursuri tinerilor. A fost şi cazul omului de ştiinţă Gheorghe Adam, originar din Gorj şi care a devenit Cetăţean de Onoare al comunei Teleşti.
Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, a precizat că municipiul Târgu Jiu a fost onorat să îl primească pe singurul cosmonaut român. În sala de spectacole a Teatrului „Elvira Godeanu” au fost prezenţi cei mai buni dintre elevii gorjeni, unii dintre aceştia au ca obiectiv o carieră în domeniul ştiinţelor exacte sau chiar al astronomiei.
Eugen Măruţă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS