12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: O femeie și doi copii s-au rătăcit în pădure, în timp ce căutau ciuperci (VIDEO)

Gorj: O femeie și doi copii s-au rătăcit în pădure, în timp ce căutau ciuperci (VIDEO)

 

O familie din Târgu Jiu, formată din mamă, tată, împreună cu cei doi copii ai lor, un băiețel în vârstă de 8 anișori și o fetiță de 7 anișori, s-au aventurat miercuri după-amiază în pădurile din zona Preajba în căutare de ciuperci.
Nimic neobișnuit inițial, numai ca aventura lor în căutarea acestei delicatese culinare se putea sfârși foarte prost. Mama si cei doi copilași s-au lasat purtați de entuziasmul de a găsi cât mai multe ciuperci și s-au îndepărtat de tată, până când s-au trezit că s-au rătăcit. În zadar s-au învârtit în căutarea drumului de întorcere, acesta era de negăsit, singura soluție fiind aceea de a suna pe numărul unic pentru apeluri de urgențe 112.

Odată primit apelul, echipaje ale ISU Gorj și ale IPJ Gorj s-au pus în mișcare pentru găsirea celor 3 rătăciți și salvarea acestora înainte de lasarea întunericului și a frigului.

”Colegii noștri au stabilit coordonatele și și-au dat seama rapit de zona în care se aflau persoanele. Au ținut în permanență legătura cu acestea pentru a nu se instala panica, iar într-un timp foarte scurt, salvatorii militari au ajuns la locul cu pricina, unde au găsit mama si cei doi copilași teferi și nevătămați, doar speriați în urma aventurii de astăzi.
Din fericire, cu ajutorul pompierilor și al polițiștilor, aventura lor de astăzi s-a încheiat cu bine!
Noi, pompierii militari, recomandăm tuturor cetățenilor să-și ia toate măsurile de precauție atunci când își planifică asemenea aventuri! Ele se pot sfârși foarte prost, urmările fiind foarte ușor de dedus! Astăzi, doar promptitudinea echipajelor de intervenție a făcut ca povestea să aibă un final fericit!”, se arată într-un comunicat al ISU Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS