23.8 C
Craiova
duminică, 22 septembrie, 2019
Acasă Local Gorj Angajat al CJ Gorj premiat pentru curaj: a salvat o fetiţă de...

Angajat al CJ Gorj premiat pentru curaj: a salvat o fetiţă de 3 ani din flăcări!

-

Bogdan Mezdrea, angajat al Consiliului Judeţean Gorj, a fost premiat vineri pentru curaj, după ce în urmă cu peste o săptămână a salvat dintr-un incendiu o fetiţă de 3 ani şi pe bunicul acesteia. Focul a cuprins o locuinţă dintr-un bloc dn Târgu-Cărbuneşti. Inginerul CJ Gorj trecea prin zonă şi a fost rugat de mama fetiţei să intre în clădire şi să o salveze. Bărbatul nu a ezitat şi a trecut prin fumul gros şi a salvat nu doar fetiţa, ci şi pe bunicul acesteia. Ambii erau intoxicaţi cu fum şi nu mai puteau să iasă. Conducerea Consiliului Judeţean Gorj i-a oferit vineri lui Bogdan Mezdrea o diplomă, în cadrul şedinţei instituţiei.
„Sa fim oameni pentu oameni. Au trecut cateva zile de la incendiul care ne-a afectat mai mult sau mai putin, care ne-a speriat, puteam sau putem sa o patim oricare, majoritatea lasam sau uitam cate ceva in priza si de aici o viitoare nenorocire. Discutii peste discutii, dar putini sunt cei care au vorbit despre un Om care a salvat 2 vieti, Bogdan Mezdrea este numele lui, un tanar ca oricare alti, dar pe care Soarta, Norocul sau Dumnezeu l-a adus in acea seara in fata blocului in care putea sa se intample o tragedie. Printre multimea care incepea sa se stranga in acel loc, o mama tipa disperata sa o ajute cineva, l-a zarit pe el, „Bogadane salveaza-mi fetita”. Prin fumul negru si innecacios bunicul cu nepotica in brate, in timp ce coborau de la etajul 4 a intrat din greseala chiar in apartamentul care ardea mocnit. Fara sa stea pe ganduri, Bogdan si el parinte, chemand si pe altii in ajutor, s-a repezit prin fum, a intrat pe burta in apartament si a gasit fetita, apoi dupa ce i-au picat ochelarii, iarasi o interventie a Sortii sau a lui Dumnezeu, a intins mana prin negura si a gasit picioarele bunicului. Astfel 2 inimi continua sa bata si astazi. Nu are nevoie de multumiri, nici de recunostiinta, pur si simplu a facut ceea ce multi nu au curajul sa faca, in timp ce unii doar privesc, exista totusi Oameni care traiesc pt. alti Oameni, pt. a ii ajuta pe cei de langa ei… Bravo Bogdane”, potrivit unui mesal de pe pagina de socializare a lui Bogdan Mezdrea.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.