În urma morţii lui Nicolae Mischie, fostul președinte al Consiliului Județean Gorj, politicienii locali au transmis sute de mesaje de condoleanțe. Indiferent de culoarea politică, aceștia și-au exprimat regretul pentru decesul fostului lider al PSD Gorj. Nicolae Mischie a murit, duminică, la Spitalul Elias din Capitală, la vârsta de 73 de ani, în urma unor complicații generate de o infecție. Starea de sănătate a acestuia se înrăutățise în ultima perioadă şi a stat mai mult prin spitale. Cosmin Popescu, actualul președinte al Consiliului Județean Gorj, a precizat că de-a lungul vremii Nicolae Mischie a reprezentat un reper atât pentru Partidul Social Democrat, cât și pentru administrația județeană. Este și motivul pentru care, în aceste zile, de comun acord cu familia lui Nicolae Mischie, autoritățile vor decide modul în care fostul președinte al Consiliului Județean Gorj va fi comemorat.

Mesaje de la tot spectrul politic

Mesaje de condoleanțe după trecere în neființă a lui Nicolae Mischie a transmis astăzi și Ninel Muja, vicepreședintele Consiliului Județean Gorj. Și autoritățile locale din municipiu intenționează să îl comemoreze pe Nicolae Mischie. Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu, a menționat că o decizie va fi luată după ce vor fi purtate discuții cu șefii administrației județene. Mesajele de condoleanțe au curs și pe rețelele de socializare, imediat după decesul fostului președinte al Consiliului Județean Gorj. Printre cei care și-au exprimat regretele s-au numărat cei doi lideri ai PSD Gorj, Florin Cârciumaru și Mihai Weber, dar și șefii de la organizația municipală, Aurel Popescu și Adrian Tudor. Mesaje de susținere pentru familia îndoliată au transmis și reprezențanții altor formațiuni politice, dar și prieteni apropiați sau simpli cetățeni care l-au cunoscut pe Nicolae Mischie.

 

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.