Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu găzduieşte, în această săptămână, Caravana Docuart. Este vorba de un festival de film documentar. Caravana Docuart se întoarce pentru al treilea an consecutiv la Târgu Jiu, pentru a aduce o nouă serie de filme premiate la Docuart Fest. Iubitorii de film documentar, precum şi realizatorii firmelor care vor fi prezentate în cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu se vor putea întâlni şi discuta pe marginea producţiilor care vor fi oferite spre vizionare. Este vorba de două zile de proiecţii, pe 22 şi 23 martie, la Facultatea de științe medicale și comportamentale, parter, amfiteatrul I, sala 016 (Calea Eroilor numărul 30). La proiecţii vor fi de faţă regizorii și realizatorii filmelor documentare. Va exista astfel o interacţiune între realizatori şi public.

Accesul este gratuit

Potrivit organizatorilor, accesul publicul la eveniment se va face în mod gratuit şi se va percepe o taxă de intrare sau un bilet de acces la proiecţii. Caravana Docuart este organizată de asociația Docuart și cofinanțată de Centrul Național al Cinematografiei (CNC) și Ministerul Culturii și Identității Naționale (MCIN). Parteneri: Primăria Municipiului Târgu Jiu, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Târgu Jiu, Universitatea „Constantin Brâncuși”. Potrivit autorităţilor locale, la Târgu Jiu există deja un public pentru filmul documentar, iar organizatorii caravanei au inclus în ultimii ani municipiul Târgu Jiu în traseul Caravanei Docuart.

Programul complet al evenimentului:

Joi, 22 martie:

– 18:00 Cine iubește și lasă R: Victor Gălușcă / 2016, 17’

– 18:20 Mereu pe fugă, dar nu și astăzi* R: Ioana Grigore / 23’

– 19:00 Variațiuni pe un nume R: Violeta Gorgos / 2016, 84’

– 20:30 Varză, cartofi și alți demoni R: Șerban Georgescu / 64’

Vineri, 23 martie:

– 18:00 Interzis… la apă plată!* R: Ioan Vintilă / 2016, 14’

– 18:30 O viaţă ratată* R: Eugeniu Bocancea / 2016, 21’

– 19:15 Rise Up* R: Adrian Moisoiu, Marius Mihordescu / 2017, 9’

– 19:45 Camera obscura R: Gheorghe Preda / 2016, 86’

 

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.