Acasă Local Gorj Gorj: ISU recrutează salvatori voluntari

Gorj: ISU recrutează salvatori voluntari

-

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj relansează provocarea pentru toţi cei care vor să fie voluntari în cadrul proiectului „Salvator din pasiune”. Proiectul „Salvator din pasiune” a fost lansat la nivel naţional de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă începând cu luna mai a anului 2016, iar anul acesta la nivelul judeţului Gorj, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Lt.col. Dumitru Petrescu” al judeţului Gorj va derula din nou acest proiect structurat pe trei etape, astfel: 01-29.03.2018 – etapa de recrutare şi înscriere a candidaţilor; 30.03.2018 – 12.04.2018 – etapa de verificare a dosarelor; 13-20.04.2018 – etapa de încheiere a contractelor de voluntariat. Pentru a se alătura echipajelor de intervenţie, persoanele interesate trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani, să fie apte din punct de vedere medical, să nu fi fost condamnaţi pentru săvârşirea de infracţiuni cu intenţie şi să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă. După parcurgerea unui program de pregătire sub atenta supraveghere a specialiştilor din cadrul instituţiei, activităţile desfăşurate de voluntari alături de echipajele noastre vor consta în participarea la misiunile de intervenţie, utilizarea noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajelor preventive, în funcţie de competenţele dobândite.

Ce trebuie să conţină dosarul de candidat

Dosarul candidatului trebuie să conţină: cererea de înscriere; cazierul judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani);  copie după actul de identitate; avizul psihologic; actul doveditor al ultimelor studii absolvite, sau în curs de desfăşurare; adeverinţă medicală cu menţiunea „apt pentru efort fizic” sau „apt pentru muncă”;  acordul părinţilor/tutorelui legal, după caz. „Detalii despre proiectul „Salvator din pasiune” pot fi găsite şi pe site-ul instituţiei noastre www.isugorj.ro (http://www.isugorj.ro/campania-salvator-din-pasiune/). Reluăm, astfel, demersul de a găsi acele persoane care sunt pasionate de munca salvatorilor profesionişti şi care vor să se implice benevol, fără remuneraţie, în domeniul situaţiilor de urgenţă şi implicit să-şi pună în slujba semenilor priceperea, atunci când aceştia sunt încercaţi de viaţă”, a declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.