Acasă Local Gorj Craiova: Poliţiştii locali vor fi dotaţi cu minicamere video

Craiova: Poliţiştii locali vor fi dotaţi cu minicamere video

-

Politiștii locali din Craiova cu atribuții în domeniul circulatie, vor fi dotati cu minicamere video (bodycam-uri), ce vor fi utilizate în desfășurarea activității.
Oamenii legii vor filma toate actiunile pe care le desfășoară, precum și procedura de sancționare a persoanelor ce încalcă prevederile OUG 195/2002 actualizată, privind circulația pe drumurile publice.
Potrivit unui comunicat al Poliţiei Locale Craiova, după efectuarea procedurii de prezentare , acestia au obligatia sa informeze persoana care a savârșit contravenția că urmează să fie înregistrată video și audio discuția cu acesta.
Filmările respective vor constitui probe în instanța pentru susținerea procesului verbal de contravenție, dar și probe – după caz – pentru organele de cercetare penală.
Camerele de ultima generatie pot să filmeze până la 8 ore, în format HD, capsulate, nefiind posibilă intervenția din partea agentului constatator asupra imaginilor filmate si stocate. Dispozitivele sunt descărcate de un specialist IT la sediul instituției, la fiecare schimb de tura , care codifică imaginile si le stochează pe un server destinat special acestor sisteme de inregistrare.
Imaginile vor fi pastrate intre 6 luni și 3 ani și vor fi puse la dispozitia instantelor de judecată sau organelor de cercetare penala.
De asemenea, Poliția Locală a achizitionat 3 sisteme de inregistrare video, ce urmează să fie montate pe autospecialele care deservesc Serviciul Circulatie.
În perioada următoarele, cu astfel de bodycam-uri vor fi dotati si politiștii locali cu atributii in doemniul ordinii publice.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Sunt posibile discuţii cu şefii sau oficialii unor instituţii, însă pe tonuri ridicate şi cu multă implicare emoţională. Fiţi prudent şi...