12.6 C
Craiova
duminică, 22 septembrie, 2019
Acasă Local Gorj Zeci de cereri depuse de către fermieri pentru acordarea subvenţiei la tomate

Zeci de cereri depuse de către fermieri pentru acordarea subvenţiei la tomate

-

Subvenţia pentru cultivatorii de tomate este de 3.000 de lei

28 producători agricoli din judeţul Gorj au depus de la începutul anului şi până în prezent cereri pentru a beneficia de subvenţia la tomate. Aceasta este de 3.000 de euro şi se acordă pentru cultivarea şi valorificarea a două tone de tomate în solarii. Dan Tănăsescu, directorul Direcţiei pentru Agricultură Gorj, a precizat că pe parcursul anului trecut au fost depuse 41 de cereri. „Stăm destul de bine la numărul de cereri. De la începutul anului şi până acum sunt 28 de cereri. Dacă ne gândim că pe tot anul trecut au fost 41 de cereri sunt şanse să depăşim cifra respectivă. Sunt fermieri care au primit bine programul dedicat subvenţionării culturii de tomate. Sunt condiţii similare cu cele de anul trecut. Poate acum prind curaj şi cei neîncrezători anul trecut pentru că nu au fost convinşi că le va da statul 3.000 de euro echivalentul în lei“, a declarat Dan Tănăsescu, directorul Direcţiei pentru Agricultură Gorj.

25 de fermieri au depus cereri şi anul trecut

Directorul Direcţiei pentru Agricultură Gorj a mai spus că din cei 28 de fermieri care s-au înscris până acum, 25 au fost incluşi în program şi anul trecut, iar trei sunt noi. Instituţia primeşte în continuare dosare din partea producătorilor de tomate din judeţ. Înscrierea fermierilor se face pentru ciclul I de plantare care debutează în luna martie. Subvenţia se acordă pentru ambele cicluri de plantare, condiţia fiind să fie produse şi valorificate două tone de tomate. „Este un stimulent foarte bun, mai ales pentru cei care deja cultivau o cantitate mare de tomate. Pentru ei este un sprijin însemnat să se poată dezvolta. Ei oricum vindeau tone de tomate şi nu primeau nici un fel de subvenţie. Acum se pot dezvolta, ştiind că au un început de finanţare cu această subvenţie de 3.000 de euro. Îi pot investi aşa cum vor, pentru că nu sunt condiţionaţi în vreun fel“, a menţionat Dan Tănăsescu.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.