Pe parcursul lunii decembrie, în centrele subordonate Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului(DGASPC) Gorj sunt organizate mai multe evenimente specifice perioadei sărbătorilor de iarnă. Astfel, s-a stabilit ca în fiecare complex de servicii să se sacrifice câte un porc de Crăciun, în diferite zile, acţiunile urmând să fie finalizate pe 21 decembrie. Vor primi porc de Crăciun beneficiarii din următoarele centre: Suseni, Târgu-Cărbunești, Novaci, Târgu-Jiu, Dobrița şi din Bâlteni:  „De asemenea, au fost programate serbări de Crăciun, după cum urmează: 14 decembrie – Centrul Târgu-Jiu; 18 decembrie – Centrul Târgu-Cărbunești; 21 decembrie – Centrul asistaţi cu dizabilităţi Târgu-Jiu și C.S.C.C.D. Târgu-Cărbunești și Novaci; C.R.N.N.A. ”Bâlteni” și C.Î.A. Dobrița – 21 decembrie – program artistic de colinde. Serbările cuprind programe artistice susținute de beneficiari ai centrelor, aceștia prezentând colinde, cântece specifice sărbătorilor de iarnă, precum și poezii. Se împodobesc brazi de Crăciun la toate centrele subordonate Direcției, locațiile fiind decorate corespunzător. De asemenea, în prag de sărbători, beneficiarii au primit și vor primi cadouri  de la sponsori și de la oameni cu suflet mare. În plus, pentru masa de Crăciun și cea de Anul Nou, meniul beneficiarilor va fi compus și din preparate tradiționale: salată boeuf, sarmale cu mămăliguță și piftie, friptură de porc la tavă, dulciuri și fructe”, a declarat Laurenţiu Diaconescu, directorul interimar al DGASPC Gorj.

Expozţii cu lucrările beneficiarilor

Tot în această perioadă, vor fi organizate expoziții cu lucrări realizate de beneficiari, programe de recreere în aer liber: vizitarea Parcului Central și a centrului municipiului Târgu-Jiu, decorate cu ornamente specifice sărbătorilor de iarnă. Chiar pe 25 decembrie, beneficiarii Centrului Târgu-Jiu vor participa la slujba religioasă de Crăciun.  „Ne-am străduit să creăm, în fiecare centru, o atmosferă cât mai asemănătoare cu cea a mediului familial. Am încercat și considerăm că am și reușit să aducem spiritul Crăciunului în sufletele beneficiarilor noștri, astfel încât aceștia să nu resimtă lipsa familiei și a celor dragi”, a mai spus directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.