Acasă Local Gorj Gorj: Spitalul TBC de la Dobriţa, „încolţit” de urşi

Gorj: Spitalul TBC de la Dobriţa, „încolţit” de urşi

-

Urşii au băgat spaima în angajaţii Spitalului TBC din localitatea gorjeană Dobriţa. Prefectura Gorj a fost sesizată de conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie de la Dobriţa, comuna Runcu, ca urmare a apariţiei urşilor în zonă. Doi angajaţi chiar s-au întâlnit recent cu un urs pe drumul care urca la spital. Salariaţii se tem pentru integritatea lor fizică şi pentru cea a pacienţilor care mai ies la plimbare în curtea Spitalului TBC. Ion Ciochină, directorul Spitalului TBC de la Dobriţa, a declarat că este necesară intervenţia autorităţilor responsabile în domeniu pentru a nu se produce un eveniment nefericit. Cel mai probabil urşii au început să coboare către zonele locuite, în căutare de hrană. „S-a sesizat problema urşilor în zonă şi noi am sesizat Prefectura Gorj, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Garda de Mediu, Inspectoratul de Regim Silvic, Direcţia Sanitar-Veterinară, Direcţia Silvică, în sensul că ar trebui să ia măsuri legale apropo de situaţia semnalată. Am salariaţi care s-au s-au întâlnit cu ursul pe drum. Este o distanţă mare faţă de prima localitate şi chiar în munte, ar fi bine să se ia măsuri pentru că s-ar putea întâmpla ceva nedorit”, a spus Ion Ciochină.

Comisie pentru verificări în zonă

Managerul Spitalului TBC de la Dobriţa a mai declarat că a fost primit un răspuns de la Instituţia Prefectului şi vor fi luate măsuri. Directorul Ciochină a precizat că până în momentul de faţă nu au fost înregistrate atacuri ale urşilor asupra personalului de la spital, însă trebuie luate măsuri având în vedere că este vorba de animale sălbatice periculoase şi de mari dimensiuni. „Am primit un răspuns de la Insrtituţia Prfectului şi urmează să ia măsuri cu celelalte instituţii enumerate. Nu au fost incidente, dar au fost văzuţi în zona spitalului. Este un animal destul de periculos, este sălbatic şi este imprevizibil. Trebuie luate măsuri”, a mai declarat Ion Ciochină.În această toamnă au fost semnalaţi urşi în patru zone submontane ale judeţului Gorj. Autorităţile, respectiv vânătorii şi medicii sanitar-veterinari au intervenit pentru tranchilizarea animalelor şi pentru transportul acestora în zone montane nelocuite, departe de aşezări umane.

ȘTIRI VIDEO GdS

VIDEO / Corneliu Papură: Nu ne pregătim să câştigăm meciurile amicale

Antrenorul formaţiei Universitatea Craiova, Corneliu Papură, nu s-a arătat îngrijorat de bilanţul jocurilor de verificare din Antalya. Tehnicianul explicat că în amicalul...