Acasă Local Gorj CEO a constituit stocurile obligatorii pentru perioada de iarnă

CEO a constituit stocurile obligatorii pentru perioada de iarnă

-

Complexul Energetic Oltenia(CEO) a reuşit să constituite stocurile necesare de cărbune pentru perioada de iarnă, conform unei Hotărâri de Guvern. Potrivit actului normativ, companiile energetice de stat aveau obligaţia ca până la data de 15 noiembrie să asigure anumite cantităţi de combustibil sau materie primă pentru perioada de iarnă. Astfel, cantitatea de cărbune pentru Complexul Energetic Oltenia a fost stabilită la 1,5 milioane de tone. Este vorba de 500 de mii de tone în depozitele celor zece cariere miniere şi diferenţa de un milion de tone la cele patru termocentrale pe lignit din judeţele Gorj şi Dolj. Depozitele termocentralelor sunt la Rovinari, Turceni, Işalniţa şi Craiova, unde este nevoie de cărbune şi pentru partea de termoficare.

Au depăşit programul stabilit prin HG

Stocurile de cărbune de la Complexul Energetic Oltenia în data de 15 noiembrie erau de 1.581.069 de tone. Din total, 1.232.069 de tone se află la cele patru termocentrale. „Am reuşit să ne atingem obiectivul stabilit prin Hotărârea de Guvern. Am depăşit cele 1,5 milioane de tone şi cea mai mare cantitate de lignit se află în depozitele celor patru termicentrale şi este un lucru pozitiv pentru că e deja transportat la grupurile energetice. La această dată avem puse în funcţiune un număr de 7 grupuri energetice şi facem pregătirile necesare pentru a putea pune în funcţiune şi alte blocuri energetice, în funcţie de solicitările Dispeceratului Energetic Naţional şi cererea din Sistemul Energetic Naţional. Deocamdată, temperaturile sunt bune. Nu avem niciun fel de probleme pe partea de exploatare”, a declarat Sorinel Boza, managerul Complexului Energetic Oltenia pentru GdS.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.