16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTrei instituţii ar putea trece de la 1 ianuarie în subordinea Consiliului Judeţean Gorj

Trei instituţii ar putea trece de la 1 ianuarie în subordinea Consiliului Judeţean Gorj

Autorităţile judeţene fac simulări pentru a putea prelua de anul viitor trei instituţii în subordinea Consiliului Judeţean Gorj. Este vorba de o reorganizare a instituţiilor la nivel local şi central. O parte a direcţiilor aflate în prezent în subordinea unor agenţii sau ministere ar putea trece în subordinea Consiliului Judeţean Gorj. Este un proiect mai vechi care ar putea prinde contur, din data de 1 ianuarie anul viitor.

Astfel, se prevede trecea în subordinea Consiliului Judeţean a următoarelor instituţii: Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport, Agenţia de Protecţia Mediului Gorj şi Palatul Copiilor. În timp ce Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport şi Agenţia de Protecţia Mediului Gorj au o subordonare faţă de administraţia centrală, Palatul Copiilor se află în momentul de faţă în subordinea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

„Deja facem simulări să vedem cum ne vom descurca, în cazul în care vom avea cele trei instituţii în subordine. Este vorba de simulări legate de funcţionare, de partea financiară şi aşa mai departe. Sunt câteva zeci de angajaţi în total. De asemenea, Palatul Copiilor are o activitate intensă şi sunt implicaţi sute de elevi acolo, la diferite secţii. Este vorba şi de fonduri şi de organizare. Nu mai este mult timp, dacă de la 1 ianuarie 2018 se va decide că vor funcţiona în subordinea Consiliului Judeţean Gorj şi trebuie să fim pregătiţi să le preluăm. Este tot o etapă a descentralizării. Vedem cum va funcţiona”, a precizat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS