17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Poliţiştii din Mătăsari s-au chinuit minute în şir să legitimeze un şofer care ar fi fost băut

Gorj: Poliţiştii din Mătăsari s-au chinuit minute în şir să legitimeze un şofer care ar fi fost băut

Poliţiştii din Mătăsari, Gorj, s-au chinuit minute bune să legitimeze un şofer care s-ar fi aflat în stare de ebrietate. Conducătorul auto, de 37 de ani, a fost depistat în trafic pe 14 august, iar discuţiile şi momentul în care oamenii legii folosesc forţa a fost înregistrat cu telefoanele de către localnici. Scenele par mai degrabă comice, având în vedere că martorii stau pe margine şi comentează ce se petrece. Cineva recomandă să se sune la 112, iar altcineva că se impune folosirea unui spray paralizant. Până şi şoferul pe care poliţiştii îl trag de picioare pentru a-l introduce în sediul poliţiei, reuşeşte să discute cu unul dintre localnici şi să îl cheme în ajutor. La un moment dat, unul dintre agenţi rămâne cu o şosetă în mână şi renunţă. În finalul filmării se poate observa cum unul din oamenii legii reuşeşte să îi ia portofelul conducătorului auto şi se retrage în sediu. Pe filmare se aude vocea unui martor care îl acuză de furt pe agent. Poliţiştii nu au reuşit să îl bage pe şofer în sediul Postului de Poliţie din Mătăsari, astfel că au renunţat.

Anchetat în libertate

Conducătorul auto este cercetat acum în libertate pentru săvârşiriea infracţiunii de refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

„Referitor la informațiile apărute in spațiul public, privind intervenția unor polițiști la Postul de Poliție Mătăsari, Inspectoratul de Politie Județean Gorj face următoarele precizări:  La data de 14 august, polițiști din cadrul Postului de Poliţie Mătăsari au depistat în trafic un bărbat de 37 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 673/A Mătăsari, aflându-se într-o stare vădită de ebrietate. La solicitarea organelor de poliție acesta a refuzat testarea cu etilotestul, respectiv să fie condus la o unitate spitalicească pentru a i se preleva mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, conducătorul auto a încercat să se sustragă continuării cercetărilor, polițiștii fiind obligați să folosească forța pentru a-l conduce la postul de poliție. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Cercetările continuă cu suspectul în stare de libertate”, potrivit unui comunicat de presă al IPJ Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS