Acasă Local Gorj Gorj: Târgul Meşterilor Populari din România şi-a deschis porţile

Gorj: Târgul Meşterilor Populari din România şi-a deschis porţile

-

La Târgu Jiu a debutat luni Târgul Meşterilor Populari din România. La ediţia din acest an sunt prezenţi peste 40 de meşteri populari din: Hunedoara, Suceava, Bihor, Vâlcea, Bistriţa Năsăud, Neamţ, Argeş, Olt, Alba, Cluj, Mehedinţi, Dâmboviţa, Harghita, Bucureşti, Dolj şi Mureş. Târgul Meşterilor Populari din România va fi deschis până pe 27 august. Gorjenii au posibilitatea de a-şi achiziţiona produse tradiţionale, de artizanat şi nu numai. Prezent pentru prima data la Târgu-Jiu, Ovidiu Teodorescu, din Dâmboviţa, spune că pasiunea vieţii lui este sculptura în metal, iar noutatea operei sale, alcătuită în majoritate din icoane, stă în metoda folosită. De peste 30 de ani, artistul Ovidiu Teodorescu transformă metalul în artă. El deţine şi un record în spaţiul ortodox, icoana intitulată „Naşterea Domnului” (97 cm/55 cm), realizată în alamă, fiind, se pare, cea mai mare lucrare de acest gen. Lucrarea a fost vândută cu 10.000 de lei. Prețul unei icoane create de Ovidiu Teodorescu pornește de la 100 de lei. Marius Mihuţ a venit de la Bihor și spune că este impresionat de meleagurile gorjene. Acesta confecționează instrumente musicale inedite.

ȘTIRI VIDEO GdS

700 de ameninţări, au fost trimise de către doi copii unei fete de 13 ani

Doi băieţi cu vârste de 13 și 15 ani sunt cercetați de polițiștii din Galați, după ce au trimis peste 700 de mesaje de amenințare, unele chiar cu moartea, unei fete de 13 ani. Unul dintre ei este coleg de școală al fetei, iar celălalt este elev la un liceu din oraș.

Managerul CEO, Sorin Boza, schimbat din funcție

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, a fost înlocuit luni din funcție. Decizia a fost luată de către Consiliul de Supraveghere al...