Un nou supermarket va fi construit în municipiul Târgu Jiu, în partea de sud a municipiului Târgu Jiu. Este vorba de strada Nicolae Titulescu, unde va fi amplasat un Penny Market. Locuitorii din zonă sunt nemulţumii de modul în care constructorul execută lucrările şi au transmis mai multe sesizări la Primăria Târgu Jiu. Edilul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că toate sesizările au fost preluate de la cetăţeni, iar problemele vor fi remediate şi totul va reveni la normal. „Au fost sesizate câteva probleme în legătură cu modul de execuţie a lucrărilor. Am stat de vorbăcu factorii responsabili din Primăria Târgu Jiu şi s-a luat legătura cu personalul de la firma constructoare pentru a fi remediate deficienele. Totul continuă fără probleme”, a declarat Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu.

Câteva zeci de locuri de muncă

Potrivit primarului din municipiu Marcel Romanescu, noul supermarket va însemna realizarea de noi locuri de muncă pe raza oraşului. Romanescu a precizat că nu poate oferi în acest sens o cifră. Numărul de salariaţi va depinde de volumul activităţii şi de vânzările pe care le va realiza viitorul magazin care va fi deschis în zona de sud a municipiului Târgu Jiu. „Nu poate fi precizat exact un număr de locuri de muncă, dar orice loc de muncă apărut în Târgu Jiu este benefic şi în favoarea cetăţenilor şi a municipalităţii. Politica de personal se face raportat la vânzări, în astfel de situaţii”, a precizat Romanescu. În Târgu Jiu există deja foarte multe supermarketuri deschise în ultimii ani. Acestea au luat locul micilor magazine de cartier. Politica de deschidere de noi marketuri rămâne una agresivă din partea marilor companii. Astfel, în cele mai multe cartiere nu mai există magazine alimentare de mici dimensiuni, respectiv cunoscutele afaceri de familie.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.