Acasă Local Gorj Trei candidaţi se luptă pentru şefia Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu...

Trei candidaţi se luptă pentru şefia Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu

-

Trei candidaţi dintr-un total de cinci au rămas în cursa pentru postul de manager al teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu. Este vorba de Gelu Badea, care a obţinut nota 7,38 la interviu, Eugen Titu, notat cu 7,25 şi Cosmin Brehuţă, manager interimar, punctat cu 7,23. În concurs au mai intrat actorii din Târgu Jiu, Ionuţ Stoica, acesta primit nota 6,11, precum şi Armand Calotă notat cu 4,08. Singurul candidat din afara judeţului este Gelu Badea, regizor artistic şi asistent universitar la Facultatea de Teatru şi Film din Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj Napoca. A regizat 55 de spectacole pe diferite scene ale unor teatru din ţară. A câştigat în 2004 un premiu pentru regie cu o piesă pusă în scenă chiar la Teatrul din Târgu Jiu. Gelu Badea este doctor în teatru. Vineri, 11 august, este programată susţinerea proiectelor de management şi stabilirea celui care va conduce în următorii ani Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu.

Teatrul a rămas fără director, după ce Negrescu a fost demis

Autorităţile locale au fost nevoite să organizeze un concurs pentru desemnarea unui nou manager la Teatrul „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu, după ce directorul Marian Negrescu a fost demis din funcţie, pe motiv de incompatibilitate şi conflict de interese. Un raport al Agenţiei Naţionale de Integritate, care îl viza pe Negrescu a rămas recent definitiv la instanţa supremă, iar Consiliul Local a luat act de situaţia directorului. Este de amintit că în anul 2014, Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui Marian Negrescu, managerul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu, întrucât, în perioada 2008 – 2013, a încheiat cu teatrul 42 de contracte de colaborare pentru activități și prestații artistice, atât în calitate de director/manager al teatrului, cât și în calitate de colaborator, contracte în urma cărora a obținut un folos patrimonial în sumă de 466.128 de lei. Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate, Marian Negrescu s-a aflat în conflict de interese, ca urmare a încheierii contractelor respective. Potrivit legii, persoana față de care s-a constatat existenţa conflictului de interese este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului.

ȘTIRI VIDEO GdS

Handbal (f) / Olanda, noua campioană mondială

Naționala de handbal feminin a Olandei a devenit, în premieră, campioană mondială, după ce a învins la ultima fază reprezentativa Spaniei, scor...