Acasă Local Gorj CEO cu lacătul pe poartă, dacă nu investeşte în următorii 4 ani...

CEO cu lacătul pe poartă, dacă nu investeşte în următorii 4 ani în depoluare

-

Lucrurile se complică tot mai mult pentru energia pe cărbune. Este vorba în special de Complexul Energetic Oltenia. Acesta are cele maimulte grupuri energetice pe cărbune şi, potrivit ultimelor Directive ale Uniunii Europene, trebuie să înceapă din nou modernizări pentru depoluare. Uniunea Europeană a făcut publice recent noile limite de poluare. Potrivit acestora, Complexul Energetic Oltenia trebuie să facă din nou investiţii, astfel încât să corespundă standardelor de mediu obligatoriu în spaţiul Uniunii Europene. Au fost introduse de către Comisia Europeană noi limite de poluare, mai restrictive, pentru dioxid de sulf (SO2), oxizi de azot (NOx) și pulberi (PM) și, în premieră, sunt introduse limite de emisie pentru mercur (Hg), acid clorhidric (HCl) și florură de hidrogen (HF).

Au patru ani să realizeze investiţiile pe mediu

Este de precizat că investiţiile respective trebuie realizate în următorii patru ani. Pare o ţintă aproape imposibilă pentru Complexul Energetic Oltenia, având în vedere că s-a împrumutat în bănci să realizeze investiţiile de mediu obligatorii la aderarea României la Uniunea Europeană. Unele din împrumuturi nici nu au intrat măcar în plată. Valoarea primelor investiţii de mediu a fost de peste un miliard de euro. În ritmul acesta Complexul Energetic Oltenia nu va mai avea şanse să reziste pe piaţă. Compania este unul din cei mai mari angajatori din ţară cu peste 13.400 de angajaţi. Întrebarea specialiştilor din energie este cine va asigura producţia CEO, dacă termocentralele pe cărbune vor fi închise. S-a văzut iarna trecută că energia din import este insuficientă, şi energia pe cărbune a salvat Sistemul Energetic Naţional.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Căutaţi compania altor oameni şi sunteţi dependent de atenţia lor. Dacă nu primiţi sprijin şi confirmări din partea partenerului sau a...