10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Încă doi investitori interesaţi să deschidă fabrici pe platforma industrială de la Rostramo

Gorj: Încă doi investitori interesaţi să deschidă fabrici pe platforma industrială de la Rostramo

Încă două firme au anunţat autorităţile că sunt interesate să investească pe platforma industrial de la Rostramo. Fosta fabrică de mobilă din Târgu Jiu a fost scoasă la vânzare de un lichidator judiciar, doi agenţi economici din afara ţării achiziţionând deja terenuri în zonă. Potrivit primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, autorităţile locale ţin în permanenţă legătura cu şeful firmei de lichidare pentru a stabili o dată la care municipalitatea să demareze lucrări de amenajare a aleilor din zonă şi pentru introducerea de utilităţi, dacă va mai fi nevoie. De asemenea, mai pot fi amenajate căi de acces, dacă vor exista solicitări în acest sens.
Un investitor japonez şi unul francez
După cum se cunoaşte, în fosta fabrică de mobilă Rostramo funcţionează deja o fabrică de componente auto deţinută de japonezii de la Sumimoto. Investitorul a promis că va angaja până la 1.700 de persoane, dacă lucrurile vor merge bine. De asemenea, la Rostramo există un alt investitor care lucrează pentru industria de componente auto. Este vorba de o firmă din Franţa. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că a discutat direct şi cu directorii celor două firme pentru a vedea dacă au nevoie de un ajutor din partea municipalităţii. Potrivit lui Romanescu, la Rostramo există destul teren şi foste hale unde pot fi deschise fabrici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS