17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrefectul de Gorj ia în calcul renunţarea la ordinul privind impunerea unui cod vestimentar

Prefectul de Gorj ia în calcul renunţarea la ordinul privind impunerea unui cod vestimentar

Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, va analiza în aceste zile dacă va renunţa la ordinul prin care a impus, în urmă cu două săptămâni, la nivelul Palatului Administrativ, un cod vestimentar. Ciprian Florescu a emis ordinul prin care nu le mai este permis cetăţenilor să vină la prefectură în pantaloni scurţi, de exemplu, în şlapi sau cu tricouri care au imprimate mesaje nepotrivite. Nici doamnele şi domnişoareel nu au fost ocolite şi fustele trebuie să fie peste genuchi, iar bluzele să nu fie prea decoltate. Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, a plecat din județ imediat după ce a dat un ordinul de restricționare și a privit de la distanță reacțiile cetățenilor, dar și ale reprezentanților mass-media. Regulamentul cu pricina a stârnit numeroase nemulțumiri fiind considerat aberant, accesul în Palatul Administrativ făcându-se numai în anumite condiții. Mai mult, ordinul emis de prefect îngrădește accesul tuturor cetățenilor în instituțiile publice care-și au sediul în Palatul Administrativ, acestora fiindu-le impusă și o restricție în ceea ce privește vestimentația.

A început să se documenteze

Nefiind prezent în județ ca să vadă efectele negative pe care le-a produs acest regulament, Ciprian Florescu a recunoscut că luni s-a interesat pentru a afla mai multe detalii. Ciprian Florescu a admis totuși faptul că jandarmii care săptămâna trecută nu au permis accesul a două femei în instituție, pe motiv că aveau fustele prea scurte, au făcut exces de zel, iar acest lucru nu trebuie să se mai repete. Totodată prefectul de Gorj a spus că nu s-a consultat decât cu reprezentanții Consiliului Județean Gorj în ceea ce privește emiterea ordinului care limitează accesul în Instituția Prefectului. Nemulțumiți de emiterea ordinului de restricție în Prefectura Gorj au fost și parlamentarii județului care au cabinetele în incinta Palatului Administrativ. Primul care și-a exprimat public nemulțumirea a fost senatorul Florin Cârciumaru care a cerut anularea acestui ordin. Ciprian Florescu a recunoscut și el că nu i-a consultat pe parlamentarii de Gorj, care sunt nemulțumiți că oamenii simpli care vin în audiențe, au acces în Prefectură doar dacă sunt îmbrăcați corespunzător.

Verifică personal cum sunt îmbrăcaţi angajaţii

Prefectul de Gorj a mai declarat că îi verifică personal pe angajați dacă sunt îmbrăcați corespunzător la locul de muncă. Acesta îi va inspecta de acum înainte personal pe toți angajații care își desfășoară activitatea în Palatul Administrativ în privința vestimentației pe care aceștia o vor avea la locul de muncă. Declarațiile lui Florescu vin în contextul în care s-a observant faptul că ordinul emis de prefectul de Gorj, prin care a fost limitat accesul în instituție a celor care nu sunt îmbrăcați corespunzător, nu a fost aplicat și în cazul salariaților de la Prefectură. „Sunt curios să văd și eu cine este dispus să încalce codul de conduită al funcționarului public. De acum înainte, nu se va face rabat de la regulament nici în cazul angajaților de la Prefectura Gorj sau de la alte instituții care funcționează în Palatul Administrativ”, a declarat Cirpian Florescu, care este presat din toate părţile să renunţe la Ordinul privind ţinuta vestimentară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS