18.5 C
Craiova
miercuri, 27 mai, 2020
Știri de ultima oră Local Gorj Directorul DGASPC Gorj, tras pe linie moartă

Directorul DGASPC Gorj, tras pe linie moartă

Dumitru Cotruna are zilele numărate la DGASPC Gorj
Dumitru Cotruna are zilele numărate la DGASPC Gorj

Dumitru Contruna are zilele numărate la şefia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj. Ieri a fost dispusă numirea lui Laurenţiu Diaconescu în funcţia de director adjunct cu atribuţii de director general. Astfel, soarta lui Dumiru Cotruna urmează să fie decisă în şedinţa de astăzi a Consiliului Judeţean Gorj, instituţia căreia i se subordonează Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj. În cadrul şedinţei de astăzi va fi analizat un raport al Comisiei de Disciplină din cadrul Consiliului Judeţean Gorj. Potrivit raportului, se impune sancţionarea disciplinară a managerului Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj pentru o serie de abateri.

10% din salariu pe trei luni

Raportul propune sancţionarea cu o penalizare de 10% din salariu pentru o perioadă de trei luni în ceea ce îl priveşte pe Dumitru Cotruna, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj. Movitele sunt legate de modul defectuos de gestionare a actului de management la anumite componente din cadrul instituţiei. Directorului i se impută inclusiv funcţionarea defectuoasă a telefonului copilului. Documentul mai face referite la îndeplinirea necorespunzătoare a obligaţiilor de manager şi la faptul că directorul nu a avut un comportament decent în raport cu subordonaţii săi. În raportul întocmit de comisia de disciplină figurează şi două puncte legate de organizarea unor concursuri de angajare. Angajaţii Consiliului Judeţean Gorj au decis să trimită întreaga documentaţie la organele de anchetă, care să facă lumină în speţele respective. Astăzi, în baza documentului realizat de Comisia de Disciplină, consilierii judeţeni pot lua decizia suspendării sau chiar a eliberării din funcţie a lui Dumitru Cotruna. Este de amintit că recent, opinia publică a aflat că bătrânii de la Centrul de la Suseni au consumat apă infestată. Pentru acest lucru a plătit cu funcţia şeful centrului şi directorul adjunct al DGASPC Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Un gorjean, vindecat de COVID 19, a jucat hora,...

Un bărbat a jucat hora, miercuri, în fața Spitalului COVID din Târgu-Cărbunești, bucuros că s-a vindecat de coronavirus și a fost externat....