14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAdministratorul judiciar a cerut oficial falimentul Clubului Pandurii

Administratorul judiciar a cerut oficial falimentul Clubului Pandurii

Consulting Company, condusă de Emanoil Ciobanu, a cerut miercuri judecătorului sindic, de la Tribunalul Gorj, falimentul Clubului de fotbal Pandurii Târgu Jiu. Potrivit administratorului judiciar Emanoil Ciobanu, a fost depus un raport al modului de ducere la îndeplinire a planului de plăţi de la intrarea în faliment, iar lucrurile nu se prezintă deloc bine pentru Clubul de fotbal din Târgu Jiu. În lipsa banilor s-a intrat în restanţe faţă de salariaţi şi până pe 30 iunie trebuie achitată o tranşă minimă de 30.000 de euro. Prin urmare, administratorul judiciar a propus miercuri intrarea în insolvenţă a Clubului Pandurii. Acest lucru presupune concedierea tuturor salariaţilor, vânzarea bunurilor şi radierea asociaţiei pe care funcţionează Clubul de Fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu, care în momentul de faţă are datorii de peste 6,5 milioane de euro. Judecătorul sindic a acceptat cererea de faliment depusă de administratorul judiciar şi a dispus un termen de judecată pentru 11 octombrie, dată fiind vacanţa magistraţilor.

Ce se poate face până la pronunţarea falimentului?

Lichidatorul judiciar Emanoil Ciobanu a precizat că, dacă echipa s-ar fi salvat de la retrogradare, ar fi intrat în contul clubului suma de 1,2 milioane de euro drepturi de televizare. Banii ar fi fost suficienţi pentru ducerea la îndeplinire a planului de reorganizare. „Din punctul nostru de vedere, lucrurile sunt clare. Societatea este în faliment – nu avem de unde să plătim salariile şi alte costuri. Ratele din plan sunt de 30.000 de euro până pe 30 iunie 17. Sunt salarii de plătit pentru 90 de angajați. Unii dintre fotbalişti au plecat. S-a dat termen pe 11 octombrie pentru că se intră în vacanţă şi va fi analizată cererea de faliment. Ştim şi decizia administratorului special de a da preavize angajaţilor, pentru a nu mai produce cheltuieli cu plata salariilor. Adică lucrurile sunt clare. Vom convoca o Adunare generală a creditorilor, să vedem ce mai putem face. Poate între timp asociaţii găsesc resurse să achite din tranşe. 80% din contractele fotbaliştilor sunt până pe 30 iunie. Expiră toate. Nu mai sunt fotbalişti. Nici pentru iunie nu sunt bani pentru salariile angajaţilor. Sunt angajaţi cu lefurile neluate pe luna mai“, a mai spus Emanoil Ciobanu.

Herea a cerut şi el falimentul clubului

Unii creditori au depus deja cereri de plată, precum ANAF sau fotbalişti. Mai mult decât atât, fotbalistul Herea a formulat o cerere de faliment. „Herea a formulat o cerere de faliment. Nu sunt bani. Am făcut şase cereri de anulare a sesiunilor de creanţe făcute de Narcis Răducan. Mai sunt litigii, amenzi. Avem şi această plângere la TAS pentru a recupera 3 puncte pierdute la Târgu Mureş. Dacă le luăm se revine în prima ligă, vin şi banii. Ceva trebuie făcut de asociaţi, adică să vină cu bani dacă vor să continue în liga a doua, pentru că şi acolo sunt vreo 200.000 de euro drepturi de televizare. Dacă va fi pronunţat falimentul după luna octombrie mai este timp să se găsească ceva bani. Dacă nu, în faliment nu se va mai putea recupera mare lucru. Cam un leu din 10. Aşadar, creditorii vor avea şanse mici să îşi vadă banii“, a mai declarat Emanoil Ciobanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS