22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Zeci de elevi au fost premiaţi la concursul „Beneficiile consumului de fructe și legume”

Gorj: Zeci de elevi au fost premiaţi la concursul „Beneficiile consumului de fructe și legume”


Elevii participanţi la concursul „Beneficiile consumului de fructe şi legume” au fost premiaţi astăzi de autorităţile judeţene. La Sala Maură a Palatului Administrativ din Târgu Jiu a avut loc festivitatea de premiere a concursului județean „Beneficiile consumului de fructe și legume”, ajuns la cea de-a patra ediție. Proiectul este realizat de Consiliul Județean Gorj în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Gorj. Anul acesta, concursul a constat în elaborarea unor lucrări scrise (compunere sau eseu) cu tema ”Importanța fructelor și legumelor în alimentație” și a implicat un număr total de 281 de elevi din clasele III-VII, din următoarele unităţi de învățământ: Şcoala Gimnazială Sat Arcani, Comuna Arcani; Şcoala Gimnazială Nr.1 Sat Barza, Comuna Dănești; Şcoala Gimnazială Sat Runcu, Comuna Runcu; Şcoala Gimnazială Sat Scoarța, Comuna Scoarța; Școala Gimnazială Sâmbotin, Comuna Schela.

25 de elevi premiaţi

Au fost premiați 25 de elevi, care au primit câte o diplomă şi un set de rechizite, constând în: seturi creioane colorate, seturi pix, acuarele și pensule de desen, cărți cu rețete culinare sau atlase care au legătură cu obiectivele programului. „Organizarea anuală a unei astfel de activități în rândul elevilor din județul Gorj are ca scop stimularea creativităţii acestora şi aprofundarea cunoştinţelor legate de importanţa consumului de fructe și legume, precum şi dezvoltarea personalităţii copiilor ca persoane responsabile şi implicate. Proiectul este implementat ca măsură adiacentă în baza aplicării prevederilor O.U.G nr. 24/2010 privind implementarea programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli, aprobată cu modificări prin Legea nr. 195/2010, cu modificările şi completările ulterioare şi a Hotărârii Guvernului nr. 558/2016 privind stabilirea fructelor distribuite, a perioadei şi a frecvenţei distribuţiei, a limitei valorii zilnice/elev şi a fondurilor necesare pentru distribuţia fructelor şi a măsurilor adiacente distribuţiei de fructe proaspete, a bugetului aferent acestora, precum şi a modalităţii de implementare efectivă şi de gestionare la nivelul administraţiei publice, în cadrul programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli în anul şcolar 2016-2017”, a declarat Gheorghe Nichifor, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS