11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGarda de Mediu, în control în Parcul Central din Târgu Jiu

Garda de Mediu, în control în Parcul Central din Târgu Jiu

Comisarii Gărzii de Mediu vor face un control în Parcul Central din Târgu Jiu după ce acolo au fost tăiați 20 de arbori. Primăria Târgu Jiu avea aviz doar pentru 18 copaci. Loredana Covei, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu, a declarat că s-a avut în vedere toaletarea copacilor și tăierea celor care reprezentau un pericol pentru trecători.„În urma inventarierii arborilor din Parcul Central din Târgu Jiu s-a ajuns la concluzia că un număr de 20 de arbori reprezintă un real pericol pentru cetăţeni. Oricând se putea produce un eveniment neplăcut, copacii respectivi fiind îmbătrâniţi. În aceste condiţii pentru a se evita producerea unei tragedii s-a propus tăierea arborilor respectivi. Acest lucru a fost posibil în urma avizului eliberat de Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj”, a spus Loredana Covei.

Au obţinut un aviz

Primăria Târgu Jiu a solicitat avize pentru 18 arbori care ar fi prezentat risc de prăbușire. În locul celor puși la pământ, Primăria trebuie să planteze peste 100 de copaci. „Există o solicitare din partea Primăriei Târgu Jiu din luna aprilie pentru tăierea a 18 arbori care prezintă pericol pentru siguranţa cetăţenilor. În urma solicitării Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj a fost de acord cu îndepărtarea arborilor care prezintă risc pentru cetăţeni. Condiţia a fost să replanteze şi să redecoreze zonele de unde urmau să fie îndepărtaţi arborii”, a precizat Nicolae Giorgi, directorul Agenției pentru Protecția Mediului Gorj.

Garda de Mediu va face un control

Dacă au fost tăiați mai mulți copaci decât în aviz, Primăria Târgu Jiu poate fi sancționată. Dacă vor fi găsite nereguli după verificarea comisarilor de mediu, amenzile aplicate ar putea ajunge la 10.000 de lei. „Garda de Mediu poate să facă o verificare dacă a fost tăiat acelaşi număr de arbori ca cel aprobat prin aviz. Proprietarul spaţiului verde are obligaţia de a elimina orice risc asupra ppulaţiei atunci când este vorba de a elimina crengi uscate, trunchiuri de copaci uscaţi. Prin urmare putem să facem în perioada următoare un control, să vedem ce s-a întâmplat şi vom aplica prevederile legii privind spaţiile verzi”, a declarat Gheorghe Sanda, comisarul şef al Gărzii de Mediu Gorj. Este de precizat că materialul lemnos va ajunge, în această toamnă, la mai multe familii defavorizate din municipiul Târgu Jiu. „Materialul lemnos va fi valorificat în toamnă şi va fi oferit persoanelor cu risc social ridicat şi care solicită lemne pentru asigurarea încălzirii pentru perioada de iarnă”, a mai spus Loredana Covei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS