11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Poliţistul acuzat de mită şi-a recunoscut toate faptele

Gorj: Poliţistul acuzat de mită şi-a recunoscut toate faptele

Agentului de poliţie Gabriel Negoiţă, reţinut preventiv pentru săvârşirea a patru infracţiuni de luare de mită, şapte infracţiuni de trafic de influenţă şi o infracţiune de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi-a recunoscut toate faptele de care este acuzat. Poliţistul este cercetat în prezent sub control judiciar, măsură care a fost instituită pentru următoarele 60 de zile. Printre obligaţiile impuse inculpatului Negoiţă Gabriel pe perioada controlului judiciar se numără şi obligaţia de a nu părăsi limitele teritoriale ale municipiului Târgu-Jiu, precum şi de a nu se apropia şi a nu comunica, direct sau indirect, pe nicio cale, cu martorii din cauză.

Faptele de care este acuzat poliţistul

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au transmis un comunicat de presă în care au expus integral faptele de care este acuzat inculpatul: „1. La data de 12 decembrie 2016 martorul denunţător I. C. a sesizat că în vara anului 2014 a avut o altercaţie minoră cu două persoane care în timp ce se jucau cu o minge au lovit autoturismul unui vecin. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie, iar I C a apreciat că lucrurile au fost lămurite, considerând că a fost mai mult o discuţie între locatarii aceluiaşi cartier. După o lună, I C a fost contactat de Negoiţă Gabriel – agent de poliţie la Poliţia Municipiului Tg-Jiu, care i-a adus la cunoştinţă că este cercetat într-un dosar penal cu referire la incidentul mai sus menţionat. Agentul de poliţie i-a solicitat o întâlnire, spunându-i să vină în târgul de maşini. I C a acceptat şi s-a întâlnit în locul respectiv cu agentul Negoiţă Gabriel care era îmbrăcat în uniformă. În cadrul întâlnirii, agentul Negoiţă Gabriel l-a asigurat că nu sunt probleme în cadrul dosarului întrucât o cunoaşte pe CC –  mama uneia din cele două persoane cu care avusese altercaţia cu o lună în urmă şi va vorbi personal cu ea. La circa trei săptămâni, agentul de poliţie l-a contactat din nou telefonic pe I C solicitându-i o nouă întâlnire, împrejurare în care i-a cerut suma de 200 lei pentru a vorbi cu CC şi a rezolva astfel favorabil dosarul pe care-l avea în cercetări. I C i-a înmânat numitului Negoiţă Gabriel suma de 200 lei. După aproximativ o lună, agentul de poliţie Negoiţă Gabriel l-a contactat telefonic pe I C şi s-au întâlnit. Cu ocazia întâlnirii Negoiţă Gabriel l-a asigurat pe I C că a discutat cu C C, că dosarul s-a finalizat, asigurându-l că nu mai sunt probleme şi i-a mai cerut suma de 200 lei pentru motorină întrucât îi trebuie să meargă la fiica sa. De asemenea, Negoiţă Gabriel l-a mai contactat ulterior pe I C şi i-a mai solicitat 200 lei pentru motorină, sumă pe care a primit-o de la denunţător. Suma de bani i-a fost înmânată agentului de poliţie pe strada Comuna din Paris unde a venit cu autoturismul de serviciu şi fiind însoţit de un coleg”, potrivit comunicatului de presă.

Alte denunţuri

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, la dosar au mai ajuns şi alte denunţuri: „2. Prin denunţul formulat la data de 20.04.2017 martorul C..  a sesizat că în data de 19.03.2017 s-a deplasat împreună cu soţia sa în magazinul Kaufland Tg-Jiu şi în acele împrejurări a introdus în buzunarul hainei două creme de călcâie fără a le plăti. I s-a întocmit dosar penal pentru infracţiunea de furt care se află în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu. În zilele următoare l-a întâlnit pe agentul de poliţie Negoiţă Gabriel căruia i-a relatat ce s-a întâmplat, iar acesta l-a asigurat că-l va ajuta să rezolve favorabil dosarul. În contextul acestor discuţii agentul de poliţie Negoiţă Gabriel i-a pretins suma de 150 euro. C.. i-a înmânat însă agentului de poliţie Negoiţă Gabriel suma de 600 lei. Banii au fost înmânaţi la domiciliul agentului de poliţie Negoiţă Gabriel. A mai sesizat martorul denunţător că în urma acestor discuţii cu agentul de poliţie s-au întâlnit, împrejurare în care au servit masa, consumaţia fiind achitată de martor. Pe parcursul acestor discuţii agentul de poliţie Negoiţă Gabriel   l-a asigurat pe martor că-i va rezolva favorabil dosarul penal, lăsând să se înţeleagă că are influenţă pe lângă lucrătorul de poliţie care instrumentează dosarul. 3. În luna februarie 2017 agentul de poliţie Negoiţă Gabriel a purtat discuţii cu o persoană de sex masculin din care rezultă că îi promite că va face demersuri în soluţionarea favorabilă a unui dosar în care persoana respectivă era interesată. În cadrul discuţiei agentul de poliţie Negoiţă Gabriel îi relatează persoanei respective că va încerca să preia personal dosarul, agentul de poliţie obţinând în schimb anumite foloase. 4. În data de 07.02.2017, agentul de poliţie Negoiţă Gabriel în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, în înţelegere cu numitul C.., fost poliţist a făcut demersuri pe lângă colegii de serviciu pentru ca aceştia să avizeze documente necesare unor persoane în exercitarea activităţilor curente de serviciu, iar în schimbul acestor servicii a beneficiat de foloase şi bani. 5. În data de 08.02.2017,  agentul de poliţie Negoiţă Gabriel i-a promis numitului P A că va interveni pe lângă colegul său de serviciu…. pentru cercetări favorabile într-un dosar pe care-l instrumentează acesta din urmă, în schimbul unor foloase. 6. Începând cu 23.02.2017, agentul de poliţie Negoiţă Gabriel, în schimbul primirii unor foloase, a făcut demersuri pe lângă un coleg de serviciu, …, pentru instrumentarea dosarului …/P/2017 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu, în care parte era Z.. promiţându-i acestuia din urmă o soluţionare favorabilă.

Acuzaţii pe bandă rulantă

„7. Începând cu 26.02.2017, agentul de poliţie Negoiţă Gabriel, a făcut demersuri pe lângă un coleg de serviciu care efectuează cercetări într-un dosar la intervenţia numitului P..  direct interesat de soluţionarea favorabilă  a acestuia, existând indicii că în schimbul acestui serviciu agentul de poliţie Negoiţă Gabriel a beneficiat de anumite foloase. 8. Agentul de poliţie Negoiţă Gabriel, pretinde şi primeşte de la C I, reprezentantul SC … SRL produse de panificaţie cu titlu gratuit deşi societatea se află în sectorul lui de responsabilitate şi a făcut obiectul unor activităţi de verificare, pentru ca agentul de poliţie să nu-şi exercite atribuţiile de serviciu. 9. Agentul de poliţie Negoiţă Gabriel a pretins şi primit în luna martie 2017 de la numitul A D lănteţi de lemn, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu de către acesta. 10. În exercitarea atribuţiilor de serviciu, agentul de poliţie Negoiţă Gabriel în data de 14.04.2017 a pretins şi primit de la o persoană de sex masculin, reprezentantul SC .. SRL din Tg-Jiu, un trening pe care nu l-a achitat, asigurându-l că va finaliza favorabil cercetările într-un dosar în care persoana respectivă avea interes, dându-i de înţeles acestuia că îl va ajuta. 11. De asemenea, agentul de poliţie Negoiţă Gabriel a furnizat numitului …, administrator al SC … SRL date despre efectuarea controalelor demarate de organele de poliţie la depozitele de lemne asigurându-i astfel protecţia, iar în schimb a pretins şi primit sume de bani (400 lei şi 300 lei ) şi material lemnos. 12. Agentul de poliţie Negoiţă Gabriel a primit material lemnos de la numitul …. , cercetat pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe,  prev. de art. 336 alin. 1 Cod penal cu aplic. art. 41 Cod penal, pentru a interveni la agentul de poliţie … din cadrul Poliţiei Rutiere Gorj care efectua cercetări în dosarul respectiv, în schimbul promisiunii că va obţine o soluţie favorabilă. Fiind audiat de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, inculpatul Negoiţă Gabriel a recunoscut faptele în totalitate, pe care le-a regretat. Ancheta în cauză a fost efectuată de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, cu sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Gorj, Serviciului de Operaţiuni Speciale Gorj şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Gorj”, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS